MIK-korten H40 (2015-04-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vårbygård
Arrangör: MIK
Distans: Medel
Sträcka: 5.67 km
Tid: 45:11
Ej godkänd efter att ha missat stämpla vid #14. Jag blev också väldigt trött redan efter halva banan (pollen?, otränad - ja). Kul ändå. 1 - lite osäker och fick stanna en extra gång. 2 - funderade på att runda höger och eftersom jag senare blev så trött kanske det hade varit rätt. 5 - Osäker på om jag skulle gå ned men jag tror det var rätt att ta den uppifrån. 7 - Första svårare kontrollen men jag fick ett bra stråk över första höjden och sedan var kanten tydlig att följa. 8 - Stenigt (svårt för oss otränade). 9 - drog lite höger, såg det och rundade det gröna. 10 - Mycket jobbigt uppför. Koll över höjden och sedan blev det grötigt. Läste på stora stenarna och tappade mest tid på att vara långsam över ojämn mark. 11 - Bra koll på sänkan och stora stenarna. Uppe på 7:e plats här, men sedan orkade jag inte resten av banan. 12 - Rundade för att jag inte orkade välja skog. 13 - Dålig koll och läste från 6:an. Funderade på att runda höger om berget in mot kontrollen (rätt från 6:an). Så jobbigt jag hade uppför borde jag gått mer vänster om berget. 14 - Hoppade över att stämpla denna kontroll. Länge sedan jag gjorde något sådant. 15 - Tröttheten styrde runt och då var vänster bättre. Genade något på slutet. Ingen vidare ork på slutet att öka farten på de enklare kontrollerna. Kul men lite tråkigt att inte lyckas klara hela banan.
Dölj kommentarer (3)
Jörgen Rydenius: Själv lyckades jag för dagen ställa GPS-klockan på "löpband", så det fanns ingen rutt att hämta... Jag rundade vänster till tvåan. Långt, men väldigt lättlöpt, tror inte det var alldeles fel. Annars sprang vi rätt lika du och jag. Undantagen var 10:an där jag tog stigen åt vänster uppför berget och sedan missade jag kontrolltagningen ordentligt. Samt 15 där jag visserligen rundade vänster som du, men slutade titta på kartan fullständigt längs vägen och drog istället upp stigen mot 1:an 100 meter innan jag insåg mitt misstag och fick gå över kullen till rätt stig. Surt och fullständigt onödigt.
Jörgen Rydenius: Jo, till 13 gick vi också olika. Jag gick vänster om sista höjden in från stigen så jag "kom från 14". Benen var för trötta för att gå över...
Henrik: Hmmm, jag hoppar relativt ofta över kontroller, men bara i undantagsfall när jag sprungit till dem och i sådana fall bara när de sitter i en vägtunnel eller liknande. Det här känns som den högre skolan. I övrigt hade jag varit beredd att lägga rätt mycket för att ha ditt spår idag.
Lägg till kommentar
Spara
 
MIK-korten H40 (2015-04-19) MIK-korten H40 (2015-04-19)