Ilvesstaede - dag 4 (1992-07-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Järvede, Meeldemäe, Võru
Arrangör: OK Ilves, Tartu
Land: Estland
Distans: Stafett
Sträcka: 2
Härlig fyrdagarsstafett i Estland och karta från antingen 1992 eller 1993 (minns inte riktigt).

Ett av mina bättre lopp som ung junior.
Ilvesstaede var (och är?) en stafett över fyra dagar/etapper där man lägger ihop det sammanlagda resultatet efter fyra dagar. Denna dag var fjärde och sista etappen. Fick förtroende för startsträckan då jag bara gått på andra sträckor dagarna innan. Vet ej hur många lag det var med, kanske 80-100 st (eller mer).

Minns bara fragment av loppet, men vet att jag låg med hyggligt i början och fick ettan snabbt. Tvåan, trean, fyran, femma gick i rasande takt. Sexan togs också säkert genom att förmodligen råhänga in till kontrollen. Till sjuan som var gafflad sprack fältet upp när vi började böka i det gröna området. Minns att det var estnisk grön färg, alltså hög undervegetation och otroligt bökigt. Hängde på en säker grupp på både sjuan och åttan. Från att ha varit en 25 st lag som sprang in mot sjuan kom bara fem pers ut på gärdet mot nian och jag var en av dem.

Hängde på bra mot slutet också och gjorde en liten krok på näst sista då jag kände att det gått bra och vi var topp-5. Växlade över som femma eller sexa, 3-4 minuter efter något lag som ryckt. Gav mina estniska lagkamrater ett bra läge som dock de inte riktigt förvaltade.
Visa kommentarer (0)
 
Ilvesstaede - dag 4 (1992-07-12)