Kytäjä-Jukola 2010 (2010-06-20)
Kategori: Jukola
Karta/område: Kytäja
Arrangör: RR / HyRa
Land: Suomi
Distans: Stafett
Sträcka: 4
Sträcka: 8.01 km
Tid: 64:18
Sträcka 4 - Jukola
Hade fått info att man nog borde ta det lugnt till ettan så jag var noga både med rikting och vart jag var hela tiden. Trots att jag gick ut närmare 03.30 så var det fortfarande lite småskumt i skogen så en pannlampa på huvudet satt fint till en början.

Fick ettan fint och även sträckorna fram till sexan flöt på bra och jag hade full koll på karta och kompass.
Till sjuan gick jag ner vid sjön, upp genom mossen och hade rätt riktning mot kontrollen och visste vart jag var när jag skull upp några höjdkurvor mot skärmen. Vinklade lite väl snett och tog rygg på en annan löpare. Kom ut bakom kontrollen och fattade ingenting... Tog två minuter innan jag insåg att jag stod för långt österut.

På långsträckan till åttan valde jag att utnyttja lite höjdpartier och få en stump av väg/släpstig. Gick helt okay och fick kontrollerna åtta och nio fint. Till tian gör jag återigen en bom. Är med på kartan men innan kontrollen börjar jag tveka och läser inte kartan tillräckliga noga. Bommen är rätt klantig men jag stirrade nog för mycket på andra löpare också...

Elvan gick fint och tänkte runda och köra uppepå till tolvan. Tyvärr viker jag inte ner där jag tänkt utan drar för långt österut istället för att vika söderut tidigare vid några branter. Hamnar nere i grön sumpskog (syns inte så tydligt på kartan) och tappar tid där. Tar ny kompassriktning och styr upp och har rätt bra koll vart jag är hela tiden fram till kontrollen och får den bra.

Resten av banan har jag bra koll på och tar kontrollerna säkert om än inte i turbofart.

Men det var ett rejält och svårt Jukola. Nattlöparna hade det grymt tufft och svårt...
Visa kommentarer (0)
 
Kytäjä-Jukola 2010 (2010-06-20)