10mila 2018 i Nynäshamn (2018-04-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Käringboda - Fjättern
Sträcka: 2
Sträcka: 13.63 km
Tid: 98:03
Nynäs. Hade respekt för terrängen, brukar vara tufft och svårt. Öppnade med en slarvbom på ettan, hade dålig rikning in mot kontrollen, men styrde upp fint. Tvåan flöt på fint. Slarvfel även på trean där vi var några som letade efter en sänka, men det var en ås vi skulle ha.

Fin långsträcka ner mot femman. Följer löparryggar i platta stråk, springer över sumpmarken har koll var vi är, hamnar ändå nedanför kontrollen när den ska tas och får klättra upp två rejäla kurvor. Krälar mig sedan ut mot sexan genom en skreva.

Kommer ikapp större klunga mot sexan. Klungan håller ihop hela södra stråket fram till typ 15e. Under denna del så är jag med i kartläsningen men håller mig någonstans mitt i klungan.

Till 15e stämplar hela gruppen vid den andra gafflingskontrollen som jag springer igenom, har full koll på var vi är. Här skulle man nog sprungit högervägval, nere på väg, äng och stig och inte springa i skogen. Får min kontroll bra efter att ha knäppt av högsta höjden i ringkanten.

Till nästa tar jag ryggar och tänker inte på riktningen, fel ryggar och fel riktning för kommer till den andra gafflingen. Fattar rätt snabbt om var jag är och tar min lilla brant.

Resten av banan är det bara att tugga på, härliga backar, brännande ben och kul orientering. Sista stigdelen är lite tråkig, hälsenan gör sig påmind men kraft finns det ändå kvar. Passade på att njuta under hela loppet vilken härlig tävling och bana det var.
Visa kommentarer (0)
 
10mila 2018 i Nynäshamn (2018-04-28) 10mila 2018 i Nynäshamn (2018-04-28)