Virkiä-Jukola 2007 (2007-06-16)
Kategori: Jukola
Karta/område: Simpsiö
Land: Finland
Sträcka: 3
Inritat i Routegadet ( routegadget.jukola.com ) under 2016 som jag minns det år 2007 med stöd utav andra vägval och sträcktider.

Vi åkte upp till Lappo redan på fredagen. Hamnade längst bak i tåget med 18 vagnar fast vi skulle sitta längst fram. Delade tåget med finska goth-rockare som skulle till festivalen i Seinäjoki. Åkerman fick släpa sin pirra genom hela tåget.
Sedan lånade vi kundvagnar i Lappo och tog all packning till arenan via en kyrkogård. Legendariskt.

Väntade på Anders Johansson vid växlingsplanket och jag var den enda som hade valt att springa med en liten lätt petzl-lampa som kartlyse. Alla andra hade stora pannlampor. Dock var det inte speciellt mörkt och jag litade på att viktbesparingen skulle betala sig.

Iväg till ettan i bra tempo med andra lag. Får ettan och tvåan bra. Krokar och tveksamheter både vid trean och fyran.
Några nya krokar och tveksamheter vid sexan. Passade av tv-kontroll och sedan en lurig kontroll, nian som jag hamnar för långt ner och bommar. Vimlar av folk överallt, lyckas läsa in mig och plocka. Stressad till tian, hamnar fel och får styra upp.

10-13 går bra men börjar bli sliten. Till 14 passerar en del lag förbi när vi brötar på bland plockepinn och hyggen. Lyckas ha ryggar in mot både 14e och 15e.

Sätter 17e bra som var en svår kontroll men är trött. Slalombacken är jobbig. Avslutningen är stabil men orkar hela vägen. Fann ny kraft på väg till 24e så fanns en del ånga kvar i maskinen in till mål.
Visa kommentarer (0)
 
Virkiä-Jukola 2007 (2007-06-16)