Lappee-Jukola 2016 (2016-06-18)
Kategori: Jukola
Karta/område: Laivavuori
Arrangör: Lappen Riento
Land: Finland
Sträcka: 3
Sträcka: 11.1 km
Tid: 70:14
Första delen blir inte så bra som man önskar. En del osäkerheter och strul.

Enorma spår och fåror från tidigare sträckor genom det gröna till ettan men inga problem med kontrolltagning. Blir lite vingel till tvåan och kommer till fel gaffel.

Till sjuan kommer första stora missen. Gör som delar av stora klungan, att springa en bit extra på väg för att vinkla upp och få ett bra stråk ut till nästa väg. Hängde på fel grupp som hade fel riktning i passagen. Tappade bra med tid på den missen. Kontrollen inga problem.

Till tian väljer jag som alla andra att runda grönt och branter. Det blir dock för långt ner kan man tycka. Kommer förer först till andra gaffeln, läser in mig och följer höjdkanten. Får inte riktigt tag på branten i det halvgröna. Bort en sväng till och sedan tillbaka. Bom på någon minut.

Till tolvan blir det väglöpa. Passerar lite löpare, blir ensam. Kommer ikapp en ny klunga till 13e och så blir det splittring till 14e. Får kontrollen bra, passerar folk och ångar vidare i eget tempo.

Kroppen känns bättre och det går att hålla lite högre fart än första halvan. Är fortsatt ensam förbi varvningen. Passerar diverse folk och sätter sista varvet stabilt och passerar ytterligare löpare.

Totalt sett en vek inledning i loppet med dåliga vägval där 3-4 minuter rinner iväg pga det. Nöjd med andra halvan.
Visa kommentarer (0)
 
Lappee-Jukola 2016 (2016-06-18) Lappee-Jukola 2016 (2016-06-18)