Mila by Night - Viksjö (2014-12-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Viksjö
Arrangör: Järfälla OK
Land: Konungariket Sverige
Sträcka: 11.01 km
Tid: 66:16
Gjorde en optimistisk öppning genom att vrida upp tempot hårt direkt.
Var med långt fram till ettan och hängde i så bra det gick på både första och andra slingan.

På långsträckan upp mot andra boet var fältet redan uppsplittrat. Försökte springa avslappnat men ändå med fart så var med lill-Palmis på första slingan 10-11.
Kände mig relativt stark men avvaktade lite med att ta egna initiativ i orienteringen.

Läste fel eller kanske hade fel riktning på kompassen till 13e så jag hamnar alldeles för långt österut, inser misstaget och de andra två som jag sprang med har redan hunnit stämpla och dragit iväg.
Rusar på och försöker hinna ikapp vilket är värdelöst för jag drar snett igen (lätt hänt på flacka berghällar). Får trots allt 14e men får inte bukt på min riktningsproblematik. Tappar mycket tid in mot bo-kontrollen (15e).

Ny fart mot 16e, följer pöbelklassens löpare som naturligtvis bommar kontrollen så det blir ytterligare en bom. Stressad tänker jag att det inte behövs kompass till 17e, bara att följa höjdkurvan.
Problemet var att det är så sparsamt med höjdkurvor och min taskiga riktningskänsla fortsätter. Springer så pass långt som jag tror jag ska springa och försöker läsa in mig, går inte. Fattar ingenting, springer fram och tillbaka, får inte riktningen att stämma alls.
Tittar på kompassen och upptäcker jag springer norrut. Helt fel håll. Tänker att jag måste söderut till vägen och läsa in mig. Efter att ha vänt söderut springer jag in i kontrollen. Tappade ca 3.30 här.

Mer riktnings och dålig känsla in till boet igen.
Kutar på mot 19e, bättre känsla och riktning. Ett par löpare som springer virrande innan 19e förvirrar även mig. Tänker och läser fel, drar iväg och allt blir fel igen. När 19e kontrollen är tagen är bommen återigen ett faktum.
Ångar på resten av banan men bommarna denna dag är alldeles för många och långa. Borde varit 8-9 minuter bättre. Jag hade iaf fart i benen.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by Night - Viksjö (2014-12-10) Mila by Night - Viksjö (2014-12-10)