Götalandsmästerskapen - Lång (2014-08-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tavlan, Dals-Ed
Arrangör: Eds SK
Land: Dalsland
Distans: Lång
Tuff långdistans som inte gick alls bra.

Började till ettan köra stockholmsorientering, dvs följ någon höjdkurva, lita på den, läs in dig lite senare och bara köööör. Visade sig att jag inte hade koll på riktningen, chansade och kom helt snett. Fick klättra över en rejäl brant och styra upp innan jag kom tillbaka i rätt riktning mot ettan.

Fick en dålig start på loppet och till tvåan blev det inte bättre. Chansade och syftade över hygget och sprang för ovanlighetens skull för långt! Vände tillbaka fick ta kontrollen från fel håll. Två större misstag i början, bet ihop och fick trean och fyran fint.

Till femman kommer oflytet som återkom många gånger denna gång sakta klivande i tuvmossarna. Har strecket, börjar utnyttja lite hyggen och stråk och drar vänster. Kommer ut på ett stort hygge och fattar ingenting. Ser en stor höjd långt bort och chansar på att jag är till vänster. Återigen chans-orientering vilket inte funkar i Dalsland.

Bättrar mig lite men gör ändå klantig långsträcka till åttan genom att läsa fel, korsa sträcket och inte fatta det förrän det är försent.

Har ingen aning om vad alla misstag kostar denna dag med dåligt genomförda långsträckor. Kanske kan gissa mig till 7-8 minuter. Värdo.

Oflyt med GPSen också. Den gav upp efter tre minuter i vätan.
Visa kommentarer (0)
 
Götalandsmästerskapen - Lång (2014-08-16)