10MILA Eksjö - sträcka 5 (2014-05-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ränneslätt
Arrangör: 10MILA
Sträcka: 5
Sträcka: 14.06 km
Tid: 82:06
Sprang sträcka 5 på 10MILA i Eksjö. Kärris sprang bra på sträcka fyra men fick släppa en liten lucka på slutet så jag fick gå ut med typ 20 sek till lag framåt och lika mycket bakåt ca 2.20 efter täten.

Till ettan så tog jag stigen, tog någon kompassriktning från stigböjen och in. Vet inte varför men jag klättrade upp två höjdkurvor och lite för mycket för jag förstod ingenting när jag kom upp så högt.
Lite fram och tillbaka däruppe innan jag inser att jag är för högt upp. Långt ner till sänkan. Ingen bra inledning alls. Blev lite stressad.

Väljer att köra säkert upp på stigen mot tvåan, ner över hygget och sedan lite konstig igenom stigar och vägar. Trasslar lite men in så mycket. Vill vara säker var jag lämnar vägen och tar extra kartstopp. Tvåan sitter bra.

Nu blir det något generalfel. Lägger in en FELFEL kompassriktning och kör. Är nog att kolla kompassen. Passerar en stig och förväntar mig en till när jag ligger under strecket men den kommer aldrig. Redan här borde jag tänkt om.
Läser av en punkthöjd/höjd som sista säkra innan jag ska över mossen. Tror jag är strax norr om strecket men är i själva verket långt söder därom. Ut i mossen men ingen höjd så långt jag ser. Inser att jag alldeles för långt söderut.
Vänder tillbaka för att läsa in och göra allting rätt. Stressen kommer krypande. Håller mig längs kanten och fångar in Pan-K som jag följer upp mot kontrollen. Vrider huvudet åt fel håll när jag kommer upp, ser en annan kontroll och tror det är min, men icke. Pan-K får kontrollen före mig och jag är åter ensam.

Till fyran tänker jag att ta den säkert. Det gör jag. Nästan. Ser inte kontrollen när jag springer 15 meter till vänster om den. Kommer upp för högt och får vända om.

Nattens dåliga inledning slutar med att det blir någon slags bom på femman. Har bra koll när jag går in från vägen men jag har svårt att läsa när det är så tätt. Det är inte ljusgrönt utan GRÖNT.
Får en brant och håller rätt riktning men väldigt långsamt. Det är en klunga vid kontrollen så jag får den okay.

Klungan drar iväg och jag försker hänga på. Ser Halden längre fram och försöker ånga på. Väglöpning är inte min starka sida.
Några väljer vänster, jag väljer höger. Tror höger var aningens snabbare för jag tappade inget in till kontrollen.

Ångar vidare tillsammans med Nydalen. Sjuan går fint, får åttan före Nydalen och får syn på Kristiansand som jag försöker springa ikapp.
Är ikapp KOK, Ravinen och Halden vid tian. Ut på vägen skruvas tempot upp och jag har inte en chans att hänga med i mitt 3.30-tempo. I skogen på långsträckan plockar jag in lite men är efter på stigarna.

Genomför härifrån loppet helt solo. Springer säkert kontroll 11-16 och börjar komma in i orienteringen känns det som.
Till 18e väljer jag att safea genom att gå ner mot kraftledningen och ser den mycket riktigt men får inte koll på de sista 50 metrarna in mot skärmen utan blir stillastående strax innan. Rinner iväg lite sekunder här.

Vägvalet till 19e blev lite slalom men håller god fart hela vägen. Inga problem med kontrolltagningarna på 19-21.
22an blir jag lite stående på strax innan kontrollen. Ser inte riktigt stenen men det reder snabbt upp sig.

Till 24an blir det en långsam kompassgång för att inte bomma. Kommer aningens för långt ner i sluttningen men tar om strax innan kontrollen och det blir inte någon stor bom.

Sista delen ger jag det som finns kvar. Tog säkra vägvalet över berget och det blev bra hela vägen ner. Ger järnet och lämnar över kartan till Markus.

Inte alls nöjd med första fem kontrollerna - kom aldrig riktigt in i orienteringen, hade svårt för det gröna.
Därefter rätt nöjd, speciellt att jag kunde hålla bra fart i skogen ensam.
Visa kommentarer (0)
 
10MILA Eksjö - sträcka 5 (2014-05-03) 10MILA Eksjö - sträcka 5 (2014-05-03)