Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Intervju med Simon


Skrivet av EK Inlagt  2023-05-07 21:08:42
Uppdaterad 2023-05-07 21:14:34

Foto IOF / Terje W. Pettersen

 

Vi har fått några ord med Simon Imark om bl.a. världscupens start i Norge och helgens Swedish leaguedeltävlingar.

Du hade inte de bästa förberedelserna de sista veckorna innan världscupen i Norge med både förkylning med feber och en fotkänning, men vi tycker resultaten trots det var bra! 17 på medel , 14 på lång samt 5a med Sverige lag 2 på stafetten. Hur summerar du förberedelser samt dina lopp i Norge; lång, medel och stafett?

Förberedelserna inför Norge var helt klart suboptimala. Från 1,5 vecka innan första tävlingen kunde jag som tur var träna som vanligt och få till några bra sista pass. På den första distansen, lången, tyckte jag kroppen svarade bra och kunde hålla god fart. Dessvärre blev det två missar som gjorde att jag tappade tid.  Både på medeldistansen och stafetten fick jag slita lite mer fysiskt.

Medeldistansbanan var ganska lätt lagd vilket gjorde att det blev tight i resultatlistan och efter att ha missat 30 sekunder på en kontroll rasade jag ner ett antal platser.

Stafetten var bättre tekniskt och jag lyckades hänga med tätklungan hela vägen runt. 

Efter en världscupsstarten har du tränat mycket, bl.a. totalt sammanlagt 2 timmar i fredags före Swedish leaguemedeln i lördags och så tog du en jogg på 40 min efter hemkomst från dagens långdistans. Helgens resultat var bra (15 på medel o 13 på lång) men kanske inte riktigt där du vill vara. Berätta hur du tänker kring träningen och helgens resultat?

Planen efter världscupen var att gå in i en träningsperiod med mera mängd och hårdare träning inför kommande VM-tester i början på juni. Därav hade jag kanske inte förväntat mig toppresultat i helgens Swedish League. Tyvärr sprang jag inga bra lopp tekniskt och resultaten blev nog lite sämre än jag hade hoppats på. 

Vad väntar nu de närmsta två veckorna?

Kommande veckan reser jag till Schweiz för VM-relevant träning i Alperna. Därefter väntar en spännande 10mila-helg i Skellefteå. 

Första helgen i juni avgörs VM-testerna inför VM i Schweiz. Testerna går också i Schweiz. Det är en ”mördande” konkurrens om 3 platser på lång respektive medeldistans utöver Sveriges friplatser. Martin Regborn vann lång och Albin Ridefelt medel på EM förra året och har båda enligt IOF-reglerna personlig friplats på VM. Vad hoppas du mest på när det gäller dina VM-chanser?

Jag satsar främst mot att ta en plats på långdistansen och hoppas att kommande träningsvecka i Schweiz ger bra förberedelser. Men som sagt är konkurrensen väldigt tufft så det kommer krävas bra prestationer för att slå sig in i laget. 

Och så håller du på med ditt examensarbete på Chalmers. Vad handlar det om och när ska du redovisa det?

Examensarbetet handlar om felrättande koder i trådlösa nätverk. Om allt går som det ska ska är det redovisning i slutet av maj, några dagar innan jag reser till VM-testerna i Schweiz. Så de kommande veckorna blir det mycket träning kombinerat med rapportskrivande.

Vi önskar dig stort lycka till med både examination och VM-tester!


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020