Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Ett likvärdigare Tiomila


Skrivet av Styrelsen Inlagt  2023-05-03 21:14:28
Uppdaterad 2023-05-03 21:14:22

Tre nattsträckor för damerna och damkavlen utökas till sju sträckor, denna förändring är ett viktigt steg för att uppnå likvärdighet. Och även herrkavlen förändras.

Tiomila är orienteringsfesten som pågår under ett dygn, från dagsljus, i skymning vidare in i natten för att sedan avgöras under de tidiga morgontimmarna. Så har det varit sedan 1945, och så kommer det att förbli.
Men självklart ska Tiomila också följa med sin tid och hela tiden utvecklas, och därför är vi stolta att nu kunna presentera ett likvärdigt Tiomila, både för damer och herrar med premiär 2024 i Nynäshamn.
När mörkret lagt sig på lördagskvällen och blivit natt blir det världspremiär för nattsträckor, tre stycken, för damerna i Tiomila. Men innan dess har herrarna klarat av tre sträckor under sen eftermiddag.
Efter de inledande tre sträckorna i herr- respektive damstafetten blir det ett kortare uppehåll innan herrarnas jaktstart startar, och det med mytomspunna ”långa natten” för att sedan fortsätta under natten och avsluta med sista sträckan i dagsljus.
Damernas jaktstart sker när gryningen blivit morgon och då med ”långa dagen” för att därefter avsluta med ytterligare tre sträckor i dagsljus och målgång på tidig förmiddag. Och de lag som halka efter på de inledande tre sträckorna startar om i en gemensam vågstart i respektive stafett, allt för att behålla stafettkänslan!
– Genom dessa förändringar tar vi inte bara ett stort steg mot likvärdighet utan även ett Tiomila- dygn med full uppmärksamhet och fokus på respektive stafett med minimal överlappning säger Martina Sundberg, ordförande i Tiomilaföreningen. Självklart börjar Tiomila-dygnet som vanligt med Ungdomskavlen.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020