Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Tredje fotbollsplan på Brantbrinks IP


Skrivet av Styrelsen Inlagt  2022-05-14 08:43:03
Uppdaterad 2022-05-14 08:42:58

Vi har nu träffat kommunstyrelsens ordförande, Ebba Östlin betr placeringen av den tredje fotbollsplanen på Brantbrinks IP

I torsdags träffade delar av styrelsen (Mia, Per, Lars& Lennart) samt Anna Ställberg KSO- Ebba Östlin och Melissa Besara, politisk sekreterare (s) på plats i klubbstugan.
Vi började med en promenad utomhus, för att visa var fotbollsplanen är planerad att placeras, som vi hade märkt ut med snitsel. Det blev en aha-upplevelse för Ebba som konstaterade att det bara blev en liten kil på cirka 50 meter för oss att alltid passera för att komma ut i terrängen. Anna berättade också vikten av att nybörjarna måste vara nära klubbstugan, framförallt för grundtryggheten, men även utifrån att man inte kan begära att de ska ta sig flera hundra meter bort bara för att därefter börja med sina övningar, långt bortom trygghet och närhet till klubbstugan. Redan nu har de yngre blivit av med två små områden (nya parkeringen& dagverksamheten) intill klubbstugan.
Därefter gick vi tillbaka till klubbstugan och kort presenterade TSKs verksamhet och förklarade den oro vi känner utifrån det nuvarande förslaget. Om det skulle bli verklighet blir det förödande för vår ungdomsverksamhet och klubbens fortlevnad på sikt.
Vi uppfattade att Ebba tog till sig våra argument påpekade fler än en gång hur viktig TSKs verksamhet är både för kommuninnevånarna och för kommunen, och att det måste finnas förutsättningar för att den även framöver ska vara framgångsrik.
Ebba var också tydlig med att Brantbrinks IP ska vara ett idrottscentrum för Tullinge och de föreningar som har sin hemvist där. Hon lovade också avslutningsvis att lyfta frågan med berörda tjänstemän på kommunen för att bland annat se om själva uppdraget var för snävt och om den tredje fotbollsplanen måste ligga dikt vid de övriga.
Sammantaget kände vi alla att det var ett bra och konstruktivt möte, vi blev lyssnade på, och vi kommer fortsätta vår dialog med Ebba och Melissa framgent för att finna en lösning som är bra för alla parter.
Och när de lämnade klubbstugan fick de med sig några Hitta Ut- kartor till nära och kära.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Aposteln   2022-05-22 00:13:01
Jag litar inte på dem...
Deus protector meus!
 
 
Maria Ehn   2022-05-17 13:32:20
Bra jobbat
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020