Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Tiomila 2022 - hur gick det?


Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2022-05-08 16:31:06
Uppdaterad 2022-05-10 10:00:27

Damlagen. 1 löpare saknas på bilden. Herrlagen. 3 löpare saknas på bilden. Ungdomslagen.

 

Filer
 Tiomila 2022 Resultat TSK Ungdomar (.pdf-format)
 Tiomila 2022 Resultat TSK Damer_v2 (.pdf-format)
 Tiomila 2022 Resultat TSK Herrar_v2 (.pdf-format)

Efter två års inställda tävlingar var det äntligen dags för Tiomila igen. Stabila insatser av Tullinges lag! Läs mer.

Nu uppdaterad med info från Ungdomskavlen på FM.

Här kommer en superkort rapport om den gångna helgen.

Damkavlen:

Tullinges förstalag i damkavlen blev 31:a . En mycket bra placering efter förutsättningarna detta år. Ella Sjöberg som haft problem med ett knä under våren var 7 minuter efter på förstasträckan. Johanna Bylund plockade många placeringar på den andra sträckan och Anna Ställberg gjorde som vanligt en fin insats på långa dagen (3:e). Laget låg då 29:a och det förvaltade sedan Jenny Lönnkvist och Sofia Lönnkvist bra.

De övriga lagen blev 96:a, 186:a o 246:a. Se länkar nedan för mer info.

Tiomilakavlen:

Tiomilakavlens nattbanor hade förhållandevis lätta inledningar men sedan betydligt svårare och utmanande nattorientering. Tullinges förstalag grejade detta utmärkt och genomgående bra och stabila insatser bäddade fint för de avslutande ljusare sträckorna. Albin Andersson gjorde dock en feltolkning av kodsiffror på kartan vilket orsakade några minuters bom i inledningen. För övrigt nämner vi Simon Imark som var snabbast på sträcka 3:e sträckan och förde upp laget till 37:e plats. Johan Ställberg kämpade hårt på långa natten och var med sitt gäng nästan ända in till växeln. Strålande!

Men som sagt; Även Andreas Hultqvist, Harald Larsson och Tintin Karlberg gjorde mycket fina nattinsatser. Victor Imark och Matthew Fellbaum fortsatte lika stabilt på gryningssträckorna 7 och 8 och laget låg på 35:e plats. På de avslutande två sträckorna hade Tomáš Janovský och Jacub Chupek en del problem i den för dem ovana och svåra terrängen, men utan något stort placeringstapp. Slutplacering 37. Samma som senast.

I andralaget gjorde glädjande "ungtupparna" Wilhelm Bergman och Axel Trofast fina lopp. Bra jobbat även av Viktor Wistrand som fått hoppa in efter ett återbud. Viktor sprang ju dessutom ungdomskavlen några timmar tidigare.

Övrigt: Kul med IKHP som hade hela 12 lag i Tiomilakavlen! De hade gjort ett stort projekt av få med både gamla avdankade orienterare och nya intresserade. Något för TSK och andra klubbar att försöka slå något kommande år?

Det finns fler fina bilder utlagda av TSK på Instagram och Facebook. Följ oss där!

Tullinges resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=33643&organisationId=410 

Banor och GPS för topplagen finns här: https://www.tulospalvelu.fi/gps/ 

 

Ungdomskavlen:

I helgen var det äntligen dags för Tiomila efter två års uppehåll. Många var spända av förväntan och årets Tiomila i Örebro gjorde ingen besviken. Tullinges ungdomar åkte iväg tidigt lördag morgon till arena Ånnaboda i Kilsbergen, strax norr om Örebro. Lite duggregn i luften och kyligt väder väntade, men det klarnade upp under dagen och solen kom fram och värmde upp den fina arenan.

Tullinge mönstrade tre ungdomslag i år, nja egentligen bara 2 hela lag och ett halvt eftersom vi inte lyckades hitta rätt mix av killar och tjejer för att fylla tre hela lag. Förstasträckslöparna i de tre lagen var Olof, Aron och Leo. Olof gick ut riktigt hårt och var i täten under den första delen av loppet. En liten miss gjorde att han tappade några minuter men kom ändå in på en imponerande 28:e plats. Han växlade ut till Stina som hade en kort bana med gul svårighetsgrad som gick bland de delvis snötäckta skidspåren bakom arenan. Stina gick ut hårt och ökad mot slutet och tappade bara 2 minuter på täten. Fanny tog hand om tredje sträckan som började med en liten bom till första kontrollen. Hon redde sedan upp situationen och kunde ta in den tappade tiden för att hålla lagets placering. Viktor kunde sedan avsluta lugnt och säkert och tog in laget på en 62:a plats, vilket är bättre än för tre år i Glimåkra sedan då vi slutade på en 76:e plats. Viktor sprang sedan en sträcka i Tiomilakavlen under natten på ett imponerande sätt. Även lag 2 med Aron på första-sträckan, Liv och Nora på andra, Ida på tredje och Arvid på sista-sträckan gjorde stabila insatser och tog in laget på 162:a plats, vilket även detta är bättre än 2019 (då 185:e plats för lag 2). Tyvärr var lag 3 ej komplett men Leo och Lucas sprang riktigt bra och låg på placering 123 efter den andra sträckan. Tack också till ledare och föräldrar som skjutsade och stöttade under dagen (David, Rickard, Fredrik, Lovisa, Anna och Johan).

Arrangemanget var av hög klass med fin service, bra banor och trevlig stämning. Just banläggningen diskuterades en del, där ungdomsbanorna var väldigt blandade mellan ren planbildsorientering bland skidspår och lite klurigare kilsbergsterräng med tuffa backar, stora granar, vindfällen och kraftig undervegetation. Som vanligt går det riktigt fort i täten och kaveln avgjordes i en rafflande spurtstrid där Ludwig Rosén från GMOK kunde ta in 4 minuter på täten och sedan spurta ner konkurrenterna från Danmark och Tjeckien. Riktigt spännande ända in i målfållan!

Tullinges ungdomar laddar om för nästa år när det bär av norrut till Skellefteå!

/Ungdomsledarna (Peter och Calle)


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020