Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Natt-SM, Ultra-SM juniorer och Kick off mot 2022


Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2021-11-07 14:42:23
Uppdaterad 2021-11-07 14:50:28

Foto R Imark Foto R Imark Foto P Bergman Foto R Imark

 

En intensiv helg för juniorer och seniorer är avklarad. Med säsongens avslutande SM samt en löparträff med avstamp mot 2022. Läs mer.

I fredags avgjordes SM i nattorientering i Åkersberga. En kylig men fin kväll, stigrik terräng med många vägvalsmöjligheter och ett mål på en torr och fin friidrottsarena. Fina förutsättningar för nattorientering m.a.o. För TSK sprang Simon Imark i H21, Tove Sjöberg i D18 samt Wilhelm Bergman i H18.

Simon lyckades bäst och blev 8a. Simon var dock inte helt nöjd efter att bl.a. ha sprungit snett i en besvärlig mosse och därmed kommit bort från det tänkta vägvalet på den längsta långsträckan hem mot målet. Tappet blev närapå 2,5 min mot Isac von Krusenstierna som var snabbast på sträckan och sprang Simons tänkta vägval.

Tove hade en plan för sitt lopp men konstaterade efter loppet att hon lämnade planen redan mot första. Lärorik insikt. Tove slutade 25:a. Wilhelm kämpade på i H18 och blev 51a.

Resultat mm finns här: https://eventor.orientering.se/Events/Show/36882

GPS-spår för både Natt-SM och juniorernas Ultra-SM finns här: https://www.tulospalvelu.fi/gps/

Kick-off mot 2022

På lördag samlades ett dryga 30-tal löpare för ett lättare träningspass följt av en träff med information och diskussioner om 2022. Kul att så många var med! Siktet ställdes in mot nästa års Jukola. Steg på vägen kommer vara månadsvisa(ungefär) hemvändarhelger samt ett utlandsläger under vintern, sedan Måsenstafetten, Stigtomtakavlen, 10-mila samt klubbresan till Alfta inklusive Ultra-SM i början på juni. Någon weekend i Kilsbergen inför 10Mila blir det också.

I grupper diskuterades resmål, datum, hemvändarhelger samt hur man ska hålla kontakten och peppa varandra längs vägen att köra alla pass som krävs. Resultaten redovisades och elitkommittén har tagit med sig dem för den detaljerade planeringen av det närmsta halvåret. Planen därefter justeras vid kommande träffar.

Ultra-SM för juniorer samt Höstlunken

Idag söndag sprang Tove och Wilhelm Ultralång-SM för juniorer i samband med Snättringes Höstlunken i Flemingsbergsskogen. Resultat m m finner ni i eventor här https://eventor.orientering.se/Events/Show/37603

Flera av våra elitlöpare sprang för övrigt Höstlunken. Dessa resultat finner ni här: https://eventor.orientering.se/Events/Show/33539

Bra kämpat allihop! Långpass i skogen bygger styrka och uthållighet.

Vi var också några som hann med att heja på orienterarna som var med på Nordiska mästerskapen i terränglöpning som avgjordes vid Lida idag. Att orienterare kan springa vet vi ju och kul att samtliga tog sig in på topp-10. Max Peter Beijmer spurtade om brons och blev 5:a, Moa Enmark och Martin Regborn blev båda 9:a. Banan mätte 9 km med ett varv på 1500 m. Tämligen kuperat och dessutom lerigt på de regnvåta gräsmattorna. Tufft!


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020