Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Simon 5a i Swedish League 2021


Skrivet av EK- Rikard Inlagt  2021-10-24 18:52:50
Uppdaterad 2021-10-24 18:57:06

Foto: Göran Johansson

 

Läs mer om TSK:arnas bravader på Gotland i helgen.

I helgen avgjordes Swedish Leaguefinalen 2021 utanför Slite på Gotland. Simon Imark gick i mål som 5a i dagens avslutande jaktstart efter en fight över 16,4 km med framförallt Snättringes Simon Hector och St Tunas Emil Svensk.

Igår lördag sprangs en långdistans på 18,3 km. Simon bommade tyvärr den första kontrollen och kom inte in i den flacka gotländska orienteringsrytmen. Det blev ju inte roligare när 4 minuter senare startande Gustav Bergman kom ikapp en stund senare. Men det var bara bita ihop och köra vidare. Det blev dock en större bom till och Simon slutade 14:e och de bakom jagande i Swedish Leaguetotalen kom närmare.

Bland övriga Tulllingelöpare i Swedish League denna helg lyckades Tove Sjöberg bäst. Hon var 16e i D18. För alla TSK-resultat se här: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=31909&organisationId=410

I dagens jaktstart gick Simon ut som 5a med en bit upp till framförvarande, men tätare bakom. Så snart var de 4 löpare tillsammans; Imark, Hector, Svensk och Jens Rönnols(Järla). Men det blev några mindre bommar i den luriga flacka gotlandsterrängen och läget bland de 4 skiftade flera gånger. Mot sista kom Simon Imark, Simon Hector och Emil Svensk tillsammans. Det blev en tät fight där Hector drog det längsta strået och blev 4. Simon 5a endast 1 sekund senare och strax därefter Emil Svensk.

Slutresultat för seniorer: https://eventor.orientering.se/Standings/View/Series/986

Tove Sjöberg slutade 30e i D18.

Slutresultat juniorer: https://eventor.orientering.se/Standings/View/Series/987 

GPS-spår från helgen finns här: http://www.tulospalvelu.fi/gps/

Det var också ett gäng Tullingelöpare och sprang samtidigt arrangerade ”Helg utan älg”. För dessas bravader på de tidvis vattenfyllda stigarna runt File Hajdar; se eventor.

Vi passar också på att gratulera Simon Imark till att ha blivit uttagen till nystartade elitidrottsprogrammet ”High performance” i Göteborg. Det kommer passa Simon fint under den avslutande studietiden vid Chalmers. De uttagna ges ett ekonomiskt stöd på 20 000 kronor, samt möjlighet att skräddarsy ett individuellt upplägg med experter inom olika kompetensområden som fysik, nutrion, psykologi och medicin.

Nu blickar vi framåt mot nästa helgs Smålandskavle utanför Gränna samt helgen därpå Natt-SM utanför Åkersberga och till sist juniorernas Ultra-SM i samband med Höstlunken arrangerad av Snättringe.

P.S. Fler bilder kommer kanske från TSK:are som var på plats? D.S.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Tina   2021-10-26 18:01:37
Spännande att titta. Grattis till Simon!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020