Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Simon 10:a i världscupavslutningen


Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2021-10-06 10:53:23
Uppdaterad 2021-10-06 21:05:13

Screenshot från SVTPLAY Screenshot från SVTPLAY

 

När individuella värlscupen avslutades med en medeldistans i Italienska Cansiglio blev Simon 10:a på medeldistansen och slutade 17:e i den totala världscupen. Läs mer om det och TSK-elitens kommande säsongsavslutning.

Tävlingarna inleddes i torsdags med en kuperad långdistans över nästan 20 km för herrarna. Segrade i överlägsen stil gjorde norska stjärnskottet Kasper Fosser. Simon gjorde några mindre misstag och var inte helt nöjd med farten. Placering blev 27.
 
På lördagens medeldistans gick det bättre. Simon öppnade starkt och var 3:a vid första TV-kontrollen, 14 sekunder efter. På väg mot den andra kom ett mindre misstag på den 8:e kontrollen. Trots det var Simon fortfarande 4:a. Men bommen störde rytmen och det inledande flytet. Så på långsträckan mot nästa kontroll blev genomförandet mindre bra och i den hårda konkurrensen tappade Simon till 10e plats. Men det var ändå en strålande insats, endast 12 sekunder från 6:e och 1 minut från pallen.
 
I damklassen var det en hård och jämn kamp om totala cupen mellan Tove Alexandersson och schweiziska Simona Aebersold där fantastiska Tove slutade som totalsegrare.
 
Slutställningen i totala cupen hittar du här: https://orienteering.sport/worldcup-page/standings/ 
GPS-spår från tävlingarna hittar du här: https://tractrac.com/event-page/event_20210926_Orienteeri1/2055 
 
På söndagen gick en sprint-stafett i Cortina d'Ampezzo som en del nationscupen. Sverige blev tvåa och slutade därmed som totalsegrare. Simon har i år inte satsat på sprint och sprang i ett kombinationslag med löpare från andra länder.
 
Elitsäsongen avrundas som följer:
 
Helgen 16-17e oktober avgörs Sprint-SM individuellt och stafett i Norrtälje. Simon satsar som sagt i år inte på sprint och står över, för lite återhämtning och en helg utan resor. Men TSK deltar med ett gäng andra hungriga löpare.
 
Helgen 23-24/10 åker ett gäng till finalen i Swedish League på Gotland. Dagarna innan gör Simon och Karro Ohlsson en grej för SOK Svaide som vann Stjärncampen 2020. 
 
Sista helgen i oktober springer man Smålandskavlen på kullarna ovanför Gränna.
 
Till sist avslutas elitsäsongen med Natt-SM arrangerat av Vaxholms OK fredag 5/11. På söndagen 7/11 avgörs Ultra-SM för juniorer i samband med Höstlunken som arrangeras av Snättringe i Flempanterrängen.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020