Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Napapiiri Jukola

Skrivet av Lin Normark Inlagt  2021-08-24 09:51:08
Uppdaterad 2021-08-24 09:51:05
Sidan visad 8390 gånger

Start Jukola 2021 Venla lag 1 och 2

 

Under helgen som gick representerades klubben av två Venla- och ett Jukolalag i Rovaniemi. Trots rådande pandemi och munskyddsrestriktioner så levererade Jukola som vanligt ett världsklassarrangemang.

Efter en lång resa via Luleå och covidpasskontroll i Haparanda så anlände truppen tomtens hemstad Rovaniemi. Här bodde vi kungligt på fint hotell och tränade på karta längs Polcirkeln/Napapiiri. Jukolaarenan var uppbyggd på en travbana med befintliga läktare och snabba doserade kurvor. Där Jukolastaden sedan tog slut så tog vildmarken vid. Tävlingsområdet bestod av en flack myrsluttning med inslag av små bergknallar och en hel del tät skog. En utmanande och rolig terräng som bjöd på bommar och spänning både i skogen och framför storbildsskärmen. 

På Venla tog damlagen de fina placeringarna 48 och 207 av 780 startande lag. I Lag 1 gjorde Ella och Tove gjorde riktigt fina lopp på de två första sträckorna. Lin och Sofia L förvaltade sedan placeringen och tog in laget på topp 50-listan. I lag två fanns det gott om rutinerade löpare men även lite ryggbesvär som störde uppladdningen. Lina M trotsade ryggskott och sprang första sträckan på ett mycket fint sätt. Sofia S och Karin gjorde stabila och bra lopp och lämnade över till Sofia P. Hon tappade en del tid på den sista tuffa sträckan men fick blodad tand av att klara en så lång bana.
Jukolastarten var som vanligt en maffig förställning med kanonskott och 950 tända pannlampor som rusar mot skogen. Pannlamporna behövdes verkligen då det planerade midnattssol-Jukola i juni, flyttades till en mörk augustinatt. Redan på första sträckan fick vi ses stora bommar bland tätlagen. Tyvärr så var Albin en av de som drogs med till fel gaffel. Han jobbade sig sedan upp i fältet och lämnade över till Emil runt plats 100. Laget jobbade sig sedan upp till runt plats 50 på mitten av långa natten. Sen fick Simon problem med batteriet och tvingades orientera den sista delen av banan med svagt ljus. Starkt att ändå ha 9:e bästa tid på sträckan. En annan bra sträcka gjorde vårt nyförvärv Matthew som sprang 6:e sträckan på 56:e bästa tid trots lite träning de senaste åren. Tyvärr så blev det en felstämpling för Andreas på sista sträckan då han tog fel kontroll med 20 m. 
Sammanfattningsvis en superkul helg i Finland som väckte stafettnerven och klubbkänslan till liv efter två slumrande år. Nästa år går Jukola utanför Åbo och det skulle vara kul att slå TSK rekord från 2015 med 7 damlag och 4 herrlag. Du hänger väl med?


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020