Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Så gick VM-testerna för Simon


Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2021-06-06 21:23:39
Uppdaterad 2021-06-06 21:28:41

Klipp fr långdistansen

 

Efter 3 veckors förberedelser i den tjeckiska terrängen var det i helgen dags för VM-tester för skogsdistanserna på årets kommande VM. Läs mer.

Årets VM går i Tjeckien och omfattar både sprint och skogsdistanser. Skogsdistanserna kommer dels bjuda på den speciella sandstensterrängen (lång och stafett), dels klurig sluttningsorientering med ganska mkt sten och grönt (medel). Liknande terräng finns knappt i Sverige och landslaget hade därför ett läger på plats med möjlighet att förlänga på egen bekostnad.

Simon Imark valde tillsammans med flera andra att åka ner för tre veckor sedan för att nöta in tekniken. Mer finns att läsa på https://www.orienteringsmagasinet.se/ där det även finns en artikel om Simon inför testerna. Vad som inte framgår där är att Simon föll på första veckans tredje pass och fick axeln ur led. Den hoppade dock tillbaka snabbt och efter ett par dar så kändes inget mer av det som tur var.

Teknikträningspassen kan ni hitta här: https://loggator.com/recent_events Ni får bläddra lite för att nå alla passen.

Igår var det dags för testlopp i medeldistansens terrängtyp tillsammans med flera andra nationer. Därav och i kombination med pandemirestriktioner ett stort startdjup. Simon gjorde en bom på ca 1,5 min på banans 14:e kontroll och var heller inte helt nöjd med formen och känslan i kroppen. I den hårda konkurrensen räckte det till en tid 2:49 efter segrande Gustav Bergman och en placering som 8:e svensk. Inte helt vad Simon hoppats på. Det är bara tre löpare som tas ut till respektive distans.

Men det var bara att ladda om för dagens långdistans. Simon kämpade på bra och blev idag 6:e svensk. Återigen var Gustav Bergman snabbaste svensk men fick nu se sig besegrade av flera sent startande (Sverige startade i första grupp för att hinna med flygen hem) och framförallt norske Kasper Fosser som imponerar stort. Vi får se hur det går på VM om ca 1 månad. Rekommenderar en titt på gps-spår från långdistansen då terrängen är mycket utmanande och intressant vägvalsmässigt.

GPS spår svenska löpare lång: https://events.loggator.com/WOC21_Test_LDM

GPS spår svenska löpare medel: https://events.loggator.com/WOC21_Test_MDM

Resultat mm för både medel och lång: https://woc2021.cz/2021/06/04/selection-races-are-coming/   


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020