Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Lättnader i restriktioner för tävlings- och lägerverksamhet

Skrivet av Styrelsen genom Åsa Inlagt  2021-05-26 09:13:50
Uppdaterad 2021-05-26 09:13:36
Sidan visad 6587 gånger

Från 1 juni har Folkhälsomyndigheten föreslagit att nya riktlinjer ska gälla, något som kan underlätta för oss orienterare att utöva vår idrott.

Orienteringen påverkas av de nya deltagarbegränsningarna, där särskilda regler för idrotts- och tävlingsarrangemang utomhus införs. Antalet deltagare höjs då till 150 personer. Det betyder att det antal idrottsutövare som samtidigt befinner sig i start-, tävlings- och målområde får uppgå till högst 150.

Detaljerade riktlinjer dröjer
Detaljerade riktlinjer från Svenska Orienteringsförbundet dröjer, då de väntar svar från myndigheterna i följande frågor:

1. Kan vi dela upp tävlingen i tid? SOFT tolkar reglerna som att det är ok att dela upp tävlingen i tid medan indikation från myndigheterna är att de tolkar det annorlunda.

2. Kan vi dela upp en tävling i rum? Att dela upp tävlingen i separerade rum/tävlingsområden, är inte specificerat i föreskrifterna.

3. Hur ofta kan vi tävla? Tidigare har det funnits begränsningar såsom att ha en tävling i veckan.

4. Kommer tävlandet att begränsas geografiskt? Här har det tidigare funnits direktiv om att endast ha lokala tävlingar.

5. Finns det några särskilda direktiv för personer i riskgruppen eller vaccinerade?

Dessa frågor har ställts till Riksidrottsförbundet, och förhoppningen är snabba svar. Så fort ytterligare förtydliganden kommer informerar vi om det på TSK-sidan.

Lägerverksamhet
Lägerverksamheter för barn och ungdomar tillåts i mindre skala. Här har Svenska Orienteringsförbundet tolkat det som att mindre skala innebär att klubbläger går att genomföra, medan större arrangemang som Rikslägret behöver ställas in.

Vidare information:
Den som vill läsa mer gör det på hemsida för Folkhälsomyndigheten, Krisinformation.se, samt Svenska Orienteringsförbundet.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020