Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Ella till semifinal i helgens SM i knockout-sprint!

Skrivet av EK- Rikard Inlagt  2021-04-25 16:05:15
Uppdaterad 2021-04-25 16:52:18
Sidan visad 6363 gånger

Ella i semin. Fotad TV-bild.

 

Ella Sjöberg hade en fin sprinthelg i Norrtälje. Läs mer.

Igår avgjordes kvalet till dagens knock-outsprintfinal. Kvalet genomfördes som en vanlig sprint-tävling med individuell start. Både kval och final var samtidigt tester inför sprint-EM som avgörs i Schweiz om några veckor. Tävlingen var självklart anpassat för pandemirestriktioner och därför enbart seniorelitklasser och begränsat antal deltagare. Från TSK deltog förutom Ella även Simon Imark och Emil Andersson. Ella blev 22:a, Simon 28:a och Emil 60:e i kvalet. De 36 bästa gick vidare till kvartsfinal.

Kvartsfinaler och semi går till ungefär som för sprint på längdskidor. 6 kvartsfinaler med 6 löpare i varje heat. De tre bästa i varje heat går vidare till 3 st semifinaler där de 2 bästa i varje heat går till final.

I kvartsfinalen var det gaffling i form av ”löparens val” som går ut på att man minuten innan start får titta på 3 olika banor i 20 sekunder och innan de 20 sekunderna gått måste man välja en av banorna. Man ser inte vad de andra väljer.

Ella gjorde en suverän kvartsfinal, blev 3:a och tog sig därmed till semifinal. Simon började bra i sitt kvartfinalheat och var i tät in mot gafflingen där det visade sig att alla i hans heat valt samma gaffling. Simon som primärt satsar på skogsdistanserna har inte tränat så mycket sprint och gjorde, kanske därför, sen ett lite misstag och halkade bak i klungan. Samtidigt drogs tempot upp och därmed var chanserna till en semi borta.

I Ellas semifinal var det tuffast tänkbara motstånd med både Tove Alexandersson och lördagstvåan Hanna Lundberg på startlinjen. Tempot blev lite för hårt för vidare avancemang. Men, Ella kan ändå vara nöjd med att vara bland de 18 bästa löparna på ett senior-SM!

Alla resultat, GPS-spår mm från kvalet finns här: https://eventor.orientering.se/Events/Show/34910

För finalerna här: https://eventor.orientering.se/Events/Show/34909

 


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020