Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Två TSK-legendarer har gått ur tiden

Skrivet av Styrelsen genom kommunikationskommittén Inlagt  2021-01-29 11:43:57
Uppdaterad 2021-01-29 11:43:42
Sidan visad 6363 gånger

Inom loppet av ett par månader har både Benny Alfordsson (f.d. Bogstedt) och Stig ”Stickan” Ekmo lämnat oss.

Benny, som fyllde 80 år i början av 2020, avled i november efter en tids sjukdom. Han var Tullingebo sedan barnsben, men bodde på senare år i Haninge och Nynäshamns kommun. Han blev medlem i TSK när barnen fick upp intresset redan sent 70-tal, och blev sedan en välkänt ansikte kring Brantbrink under många år. Han blev också invald i Skogskarlarnas klubb 2006.


Skidåkning var något som låg för Benny, som raskt anammade skate-tekniken när den kom. Han förde också kunskapen vidare genom att leda skidträningen i TSK under lång tid, och som teknikansvarig på skidläger. Han var också aktiv som ledare och tränare för skidorientering i Stockholms Skidförbund.


Även när det gällde orienteringen tog han stort ansvar vid klubbens arrangemang, bara han fick hålla till ute i skogen. Benny, som var snickare till yrket, har också byggt alla trappor till dagens klubbstuga.


Det ryktas att Benny och Janne Larsson höll på att bli kvar i skogen vid kontrollutsättningen under 25manna i Ensta 2017. Båda trodde att den andre hade med pannlampa, och när mörkret och regnet kom efter flera timmars arbete konstaterade de att så var ju inte fallet. Fler kontroller fanns att sätta ut, och på något sätt lyckades de fullfölja uppdraget.

Allas vår ”Stickan” lämnade oss nu i januari efter en tids sjukdom, i en ålder av 85 år. Han kom ursprungligen från Värmland, och började i TSK när barnen började orientera tidigt 80-tal. Han blev också invald i Skogskarlarnas klubb 1998.


Han var en riktig löpare, och därmed också en förstasträckslöpare av rang. När han som 50-åring skaffade tumkompass blev han riktigt vass även som orienterare. När tisdagsträningarna handlade om ”flyget runt”, det vill säga en 11-kilometersrunda på grus och asfalt, låg han alltid med i täten och trummade.


Om det var något som ”Stickan” gillade skarpt, så var det Tiomila. Oräkneliga är de dagsverken han lagt ner på arenabyggen under 80- och 90-talet. Han bidrog också med många, många timmars jobb på den nya klubbstugan. Eftersom han endast bodde ett par kvarter från Brantbrink höll han alltid extra koll på stugan under sina promenader.

Varma tankar till alla anhöriga.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Mats Fryxell   2021-02-02 17:10:52
Både Benny och Stickan var två riktiga legendarer i TSK. Oräkneliga är de timmar som de lagt ned åt klubben med själ och hjärta, där jag själv minns deras entusiastiska arbete med byggandet av vår nya klubbstuga under min tid som ordförande. Helt ovärderliga insatser! Stickan hjälpte mig med både stort och smått när jag var ny som ordförande i klubben vilket jag är väldigt tacksam för. Bägge två var även fantastiskt duktiga löpare och har fortfarande några av åldersrekorden på "Getaren runt". Om Stickans dåliga knä inte hade hindrat honom från löpningen så hade han säkert haft ännu fler åldersrekord. Jag minns dem med stor värme och respekt. Tack för allt som ni gjort för klubben! I höst ska jag springa Getaren runt för att hedra deras minne.
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020