Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Träsktrollen - summering av 2020

Skrivet av Johan Ställberg Inlagt  2020-12-12 19:18:12
Uppdaterad 2020-12-12 19:17:57
Sidan visad 366 gånger

 

I tisdags, 8 december, avslutade Träsktrollen (barn födda 2012-2013) säsongen med prisbord och fika.

Träsktrollsgruppen är för många barn första kontakten med orientering och klubben, därför känns det glädjande att vi även i år varit drygt 30 barn på varje träning. Till skillnad från tidigare år har det varit färre barn som bara kommit några enstaka gånger utan istället har vi haft en grupp där många barn varit med på nästan varje träning.

Under vintern så tränade vi inomhus i Parkhemsskolans gymnastiksal. Perfekt för intensiv kartläsning på hemmaritade kartor över omklädningsrum samt plintar, mattor och bänkar i gymnastiksalen. Mycket lek så klart, framförallt vevades Kapten träsvans i princip varje vecka.

Utomhussäsongen drog igång sista tisdagen i mars, då började också barnen födda 2013. Vid varje träning har vi startat med kull för att sedan blanda orientering och lek. Orienteringsmoment har till exempel varit passa kartan i labyrint, stjärnorientering och microsprintstafett kring klubbstugan. Bland lekarna var favoriterna Femton samt Tjuv & polis.

Sista veckan innan sommarlovet tog slut var många Träsktroll med i daglägret Skattjakten som arrangerades av några av klubbens äldre ungdomar.  Som vanligt väldigt lyckat och bra med ungdomar som förebilder.  Några nya barn hittade också till Träsktrollsgruppen efter lägret.

Under hösten deltog vi i Ungdomsserien vid tre tillfällen. Bra tillfälle att lära sig hur en orienteringstävling fungerar och vad orientering är, och det blir så klart lättare att få många att testa när arrangemangen är nära Tullinge. Så därför är vi ledare glada över att Tullinge arrangerar regionsfinalen nästa år.

Istället för gängse inomhusträning från och med höstlovet så fortsatte vi i år (pga Corona) utomhus fram till i tisdags. Trots en del regn och rusk har det fortsatt varit många glada barn och roliga träningar, 34 stycken var på plats vid prisbordet.

Under vintern så byter de barn som är födda 2012 grupp till 9-12 och till våren ser vi fram emot ett stort gäng nya barn födda 2014. Liksom tidigare år så tror vi att det blir minst 10 nya barn som ansluter till 9-12 gruppen och påfyllningen till Träsktrollen verkar bli stor då vi noterat många snabba Minitroll runt klubbstugan.

Framtiden ser ljus ut – och kommer snabbt!

 

Tack alla barn och föräldrar för ett väldigt roligt år!

 

Johan, Pelle, Lin, Jocke & Ingemar


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020