Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Maria Kärrström har lämnat oss

Skrivet av Styrelsen genom Åsa Inlagt  2020-11-16 08:54:49
Uppdaterad 2020-11-16 08:56:44
Sidan visad 668 gånger

 

Vissa tar verkligen vara på livet och gör det bästa av det man har. Trots att Maria varit sjuk under flera år glömde man nästan bort det, för hon var en sådan naturlig del av livet i och kring Brantbrink. Det är så med en del människor. De bara finns där. Med sitt engagemang och kraft ger det en klubb sin själ.
Maria Kärrström var en sådan människa.

Så länge någon kan minnas satt hon som klistrad vid upploppet på 25manna, med klocka, papper och penna registrerades varenda av de 100 TSK-löparna. Ingen glömdes bort, trots att det alltid var möjligt att hänga där vid staketet och småsnacka före eller efter sin egen start. Sara Lundblad har samma känsla: Maria var den evigt hjälpsamma och alltid peppande utan att dalta. Jag minns henne på barstolen vid målfållan på 25manna, och där sitter hon väl nästa år igen? Jag kommer i alla fall se henne där.

För Sara hade Maria också en plats utanför orienteringen: Att passera förbi hennes tomt har varit en nästintill daglig rutin för mig, och har ofta inneburit lite snack över staketet. Inte sällan har jag gått därifrån antingen med inspiration till trädgården, med försäkran om att jag nog kan vara en rätt bra mamma eller rent av med vagnen full av plantor. Framförallt har jag gått därifrån med en go känsla.

Att ta ansvar i det ideella klubbarbetet var givet. När klubben själv arrangerade tävlingar fanns hon oftast vid sjukvården, ett kall hon hade även professionellt i sin yrkesroll som barnmorska. Redan under tidigt 2000-tal axlade Maria rollen som ordförande. Hon hade under lång tid hand om klädshopen, och fanns alltid tillgänglig varje tisdag för den som behövde en ny tröja, eller träningstights. Eller om det var en torsdag och man saknade tejp. Eller en lördag…

Som för alla mammor är barnen viktiga, oavsett hur stora de blivit. Men frågan är om inte barnbarnen fick bästa introduktionen till orienteringsidrotten av Maria. Att få duscha och basta med sin farmor/mormor efter tisdagsträningarna. En ny generation orienterare skolades in i gemenskapen, för att sedan stoja vidare bland soppa och mackor i klubbstugan. Omtalade är också de 10mila- och Jukolanätter som hon och Bengt bäddade ner både sig och de små framför tv:n för att följa pärlbandet av lampor hemifrån stugvärmen. Tala om att fånga magin i vardagen.

Pia-Lena, som känt Maria i 30 år, berättar:
Anders och jag började umgås med Maria och hennes dåvarande make Björn. Vi semestrade ihop, bland annat skidade vi några vårvintrar mellan STF-stugor runt i Kebnekaiseområdet, kamperade ihop på något 5-dagars och cyklade på Gotland.

Vi har också arbetat för klubben tillsammans, och ansvarade för pressen på 10-mila några gånger. Sen har vi tränat ihop en del, men Maria var en väldigt god löpare och jag hade väl för det mesta svårt att hänga med i hennes tempo.

Maria var alltid positiv. Hon klagade nästan aldrig, var otroligt envis och ställde alltid upp om man frågade. Hon hade alltid en god ordning och reda på allt hon gjorde. Så det var en tjej man verkligen kunde lita på. Jag kommer att sakna henne!

Medlemmarna i Tullinge SK är för alltid tacksamma över Marias engagemang och den glöd som har satt färg på vår klubb och format den till vad den är idag. Vi kan hedra hennes minne genom att göra som Maria – ställa upp för varandra och för klubben.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Kerstin Håland   2020-11-23 19:42:34
Näh, vår fina Maria. Trodde och hoppades hon övervunnit sjukdomen då hon rest sig gång efter gång.
Maria med det härliga skrattet, glimten i ögat, omtanke om allt och alla, fixaren, full av positiv energi, urmodern, omgiven av många vänner och sin härliga släkt med många barnbarn.
All kärlek till Maria och hennes familj
Maria, vi glömmer dig aldrig
 
 
Birgitta Thorsson   2020-11-21 09:11:03
Så sorgesamt - Maria som varit en sån kämpe i många år.
Alltid pigg o glad o redo att skickas ut på lämplig hängsträcka i våra "tantlag". Vid sista kontrollen tackade hon för sällskapet o spurtade ifrån de andra, hon tyckte alltid att det gått rätt "lusigt" i skogen.
Ni som skriver om hennes ivriga engagemang vid 25-manna hade garanterat fått medhåll av Markko. Han sa alltid att det var en fröjd att köra klubbarbete med Maria, "vill man ha något gjort och veta att det blir ordentligt utfört, då sätter man Maria på det!".
Stor kram till Bengt, Anna o Johan
 
 
Kristin Bergh   2020-11-19 15:51:15
Fina Maria. Alldeles för tidigt. Alldeles obegripligt. Alldeles onödigt. Tänker på er Anna, Johan, Bengt, smågrisarna <3
 
 
Lina Matthews   2020-11-18 18:33:02
Maria kommer alltid vara saknad, hon var en så naturlig del av Tullinge SK. Tänk att kunna stå vid en målfålla en hel dag, inte missa en endaste person utan alltid ha full koll på allas tider mellantider, växlingstider m.m. 25- manna var Marias grej, hon gillade att vara där. Många tankar till familjen
 
 
Kerstin P   2020-11-18 17:03:54
Mitt varma deltagande till familjen
 
 
Viveka   2020-11-17 19:20:41
Vila i frid. Kram

 
 
Bengt   2020-11-17 16:05:35
Minnessida:
https://viminns.beckmanbegravning.se/memorial_page/memorial_
 
 
Familjen Junegard   2020-11-17 12:09:53
Maria var den första efter förlossningspersonal att hälsa Klara välkommen till världen. Hon kom in med en bricka med en Svensk flagga, apelsinjuice och en smörgås på. Vi valde Södertälje just för att Maria var chef där och då. Hon kommer att vara en saknad klubbkamrat i Tullinge SK och vi tänker på Marias närmaste som mist henne alldeles för tidigt ❤️
 
 
Gunnar o Maria   2020-11-17 08:25:01
Livet är inte rättvist. Vi håller med Sara. Vi kommer också se henne på stolen vid 25-manna. Massor med kramar till Bengt, barn och barnbarn.
 
 
Mari Heijkenskjöld   2020-11-16 18:57:32
Så sorgligt, att Maria har lämnat oss, hon var en riktig kämpe. Håller med om den fina beskrivningen ovan. Stora kramar till Bengt, Johan och Anna med familjer❤️.
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020