Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Vem hittar STÖRSTA STENEN - Här är resultatet!

Skrivet av Lars Nordin Inlagt  2020-10-07 21:10:17
Uppdaterad 2020-10-07 21:13:32
Sidan visad 1397 gånger

 

På grund av ett enormt intresse, massor av tävlingsbidrag och ett komplicerat och tidskrävande volymberäkningsarbete kommer detta besked lite efter tidsplanen, men håll i er, här är resultaten från största-stenen-tävlingen!

Etta och odiskutabel segare blev inte oväntat en av förhandsfavoriterna: Anders Kärrström som ju besitter en rejäl dos lokalkännedom. Det vinnande bidraget var den så kallade Tarzan-stenen i skogarna väster om Grödinge. Namnet har stenen efter Tumba-Tarzan som tillsammans med sina kumpaner i Tumba-ligan härjade på Södertörn på 50-talet, rånade sommarstugor på löpande band men tack vare att de kunde skogarna bättre än de flesta undkom polisen under flera år. Skrevorna under stenen erbjöd Tarzan ett bra göm- och övernattningsställe. Stenens volym och vikt är beräknad till cirka 600 kubikmeter och 1500 ton, en vikt som motsvarar ungefär 63 SL-bussar eller 19 RC-lok! Stenen är för övrigt lätt att hitta på den nyreviderade kartan där TSK nyligen arrangerade årets DM, en knapp kilometer söder om målplatsen. Anders belönas med en Prinsessbakelse från Spaaks konditori.

Tarzan-stenen är emellertid inte den största stenen inom en 15 kilometers radie från klubbstugan. Tävlingsledningen har registrerat åtminstone en sten med större volym. Denna gigant, med en volym på ungefär 840 kubikmeter, ligger vid sjön Trehörningens östspets (på tomtgränsen till Ekstrandsvägen 4!). Dessutom ligger en jättesten några hundra meter väster om cykel-backen ”Kickis lilla fina” på Lida Loop (på Södra Getaren-kartan) med en volym på cirka 700 kubik (möjligen har stenen en spricka som delar den i två).

Bland andra tävlingsbidrag som bör lyftas fram finns bumlingar på ängarna söder om Ågesta (Mia Bratt), vid Råby, Grödinge (Maria och Gunnar Ehn) och Brink (Jörgen, Ellen och Gustav Rydenius).

Tävlingsledningen tackar därmed för sig men kommer sannolikt tillbaka under 2021 med en ny tävling och en ny kategori – möjligen ”Den bottenlösaste myren”, ”Den svåraste punkthöjden” eller liknande.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Gunnar o Maria   2020-10-08 18:48:33
Tack för trevlig tävling. Varför inte den största myrstacken nästa gång.
 
 
Grattis   2020-10-08 11:18:25
Grattis till Anders!
Och kul initiativ med denna tävling.
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020