Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Mästerskapshelg för juniorer & seniorer

Skrivet av Björn Axelsson Inlagt  2020-09-21 21:44:12
Uppdaterad 2020-09-21 22:24:37
Sidan visad 353 gånger

Simon I SVT intervju Simon efter medelloppet Albin A efter medel-final Ella och Klara efter medelfinalen Tove S efter medel-final Klara, Ella och Johannes efter medelfinalen GPS medel Tomas Krivda 4:a på långdistansen Tomas in action

 

Simon Imark och Tomas Krivda tog fina fjärdeplaceringar på långdistansen i Svenska- respektive tjeckiska mästerskapen.

Göteborg stod som arrangör för helgens svenska mästerskap i medel och långdistans. TSK representerades i H21 av Simon Imark, Albin Andersson och Emil Andersson, i H20 av Johannes Bladh, I D20 av Ella Sjöberg och Klara Bolin, i D18 av Tove Sjöberg och Alva Bladh samt i H18 av Wilhelm Bergman. Tävlingarna var förstås Covid-anpassade vilket innebar olika starter/arenor för olika klasser på samma tävling. Ett logistikproblem deluxe för alla inblandade.

Helgen inleddes med ett gemensamt kval för både medel & lång. Kvalet bjöd på kuperade, detaljrik och bitvis snårig terräng. Simon kvalade med sin fina andraplats till A-final. H/D20 klasserna var direktkvalificerade för A-final. Övriga kvalade till B/C finaler.

Lördagens medelfinaler avgjordes i nya områden med bättre framkomlighet och utmanade banor. Här kunde man följa Simon live på SVT mot en fin 10:e plast. Tove tog revansch från kvalet och placerade sig på en fin 8:e plats i D18 B-final.

Söndagens långdistansfinaler avgjordes i Svartedalens naturreservat med bra och rejäla långdistansbanor, den finaste terrängen under helgen. Detta passade Simon perfekt och vi kunde ännu en gång följa hans framfart på SVT till en meriterande fjärdeplats.

Simon visade vid helgens tävlingar att han bekräftar sin plats i yppersta Sverige eliten. Samtidigt gjorde vår Tjeckiska landslagslöpare en liknande bedrift när han på de Tjeckiska låndistansmästerskapen placerade sig på en fjärdeplats. SM löparna tyckte det var roligt att springa ett mästerskap och tog med sig bra lärdomar och goda erfarenheter för framtiden.

SVT orienteringssändningar från SM tävlingarna:
https://www.svtplay.se/orientering-sm
(Tips: Simon intervjuas i slutet av söndagens sändning, spola fram till 4:16:45)


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Kenneth.J   2020-09-24 07:21:30
Grattis Simon och övriga deltagare på SM samt ledarnas insatser där.
 
 
Henrik   2020-09-22 08:58:47
Grattis till alla fina prestationer, framförallt till 4:e-platsen Simon!!

Ett tack också till ledarna som var med och stöttade och fixade.
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020