Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Ungdomarna städar skogen

Skrivet av UngKom Inlagt  2020-09-12 16:49:24
Uppdaterad 2020-09-12 16:48:38
Sidan visad 361 gånger

 

Idag var det dags för ungdomarna att bidra till att städa skogen. Vädret var kanske inte det allra bästa, men trots detta var det nästan 30 ungdomar och en del föräldrar som dök upp vid klubbstugan och antog utmaningen att städa skogen!

Ungdomarna hade tilldelats 10 olika områden att finkamma på jakt efter gamla snitslar och kvarglömda kontroller. Man fick dock inte samla in hitta ut-kontroller eller naturpass-kontroller då dessa ska sitta ute en stund till. Sex olika grupper gav sig ut i det strilande regnet försedda med påsar, arbetshandskar och områdeskartor. Efter ca 60 minuter återvände de första med en uppsjö av olika former av skräp: långa sladdar och snören, metall-klumpar, plastdelar från en gammal bil, en registreringsskylt från en MC, stålrör och massor av gamla snitslar som hängde lite här och var.

Gruppen som hade fått området längst bort var mest ambitiösa och var ute hela 90 minuter. De hade också med sig mest bråte tillbaka, sannolikt för att försöka vinna förstapriset i skräpsamlartävlingen. Det visade sig dock inte vara så enkelt att vinna tävlingen, utan för detta krävdes också att man skulle klara av Henriks supersvåra skräp-quiz som handlade om hur lång tid det tar för olika saker att brytas ner i naturen. Alla visste att glas tar en miljon år att brytas ner, men för övrigt var det lite si och så med kunskaperna. Gruppen som vann klarade fem frågor av 16 möjliga, därefter var det en grupp som hade tre rätt, övriga grupper klarade två frågor. Här finns helt klart utrymme för förbättringar! Hur lång tid tar det tex för ett tugg-gummi att brytas ner i naturen? Ja, fundera på den frågan ett tag och tänk en gång extra innan ni spottar ut tugg-gummit i naturen nästa gång!

Efter skräpsamlandet bjöds det på grillad korv, saft och godis-priser till alla!

Vi ledare tackar alla ungdomar och vuxna som ställde upp och städade vår skog - trots regnandet blev det en lyckad dag! Tack för hjälpen!

Hälsar

Ungdomsledarna


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020