Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Rapport från helgens ungdomsläger till Rånäs

Skrivet av UngKom Inlagt  2020-08-30 21:38:40
Uppdaterad 2020-08-30 22:00:21
Sidan visad 351 gånger

Finlir i typisk flack Rånästerräng och stiglöst land i klassiska Lunsen-området. Helglägren som vi kör vår och höst är hörnstenar i vår ol-skola. Samling inför träning 2. Rånäs och OL-intervaller. Samling inför mikro-OL i väglöst Lunsen-land. Albin Hessle Alva Bladh Fanny Bergman Filip Storell, Haninge SOK Leo Wisborg Linnea Sand Stina Nygren Som vanligt var det rätt ut på svarta banor för hela gänget, inklusive våra tuffa D12or

 

I helgen som gick var klubbens ungdomar och ledare på ett helgläger i Rånas i norra Uppland. Syftet var att prova på en ny terrängtyp, träna OL-teknik och bygga social gemenskap. Lägret var corona-säkrat och en riskbedömning ingick i planeringen (se nedan för mer info).

På lördag morgon åkte vi från Tullinge i olika bilar till Rånas klubbstuga i Uppland. På plats väntade träning i ny terräng där en höjdkurva inte alltid betyder så mycket. Detta blev tydligt på lördagens första träning där många kämpade med att hålla riktningen i den ofta detaljfattiga terrängen. Huvudtränare Lars Nordin (Lugo) hade tillsammans med kollega Conny Forsberg (OLGY Uppsala) lagt banor som passade olika nivåer. De flesta av ungdomarna fick uppföljning under hela eller delar av sina banor, vilket höjde kvaliteten på träningen och skärpte uppmärksamheten, både hos ungdomen men även hos den som följer upp. Regnet hade vänligheten att vänta fram till kvällen med sin ankomst, vilket var uppskattat hos lägrets deltagare. Lunchen intogs utomhus efter noggrann handhygien.

Eftermiddagens pass var OL-intervaller med fart och fokus som kännetecken. Även här kunde uppföljning erbjudas så att alla ungdomar fick feedback på sin orientering. Terrängen var ännu flackare, lite mer grön och lagom utmanande, men även lägrets yngsta deltagare hittade runt alla slingor.

Efter dessa två högkvalitativa pass, väntade bad för några i en närbelägen sjö. Ryktet säger att det var rejält svalt i vattnet. Resten av deltagarna duschade i omgångar för att undvika smittorisken. Därefter tändes grillen samtidigt som himlen öppnade sig. Lyckligtvis är Rånas klubbstuga rymlig och tillåter sociala aktiviteter även under corona-tider. Kvällen ägnades åt lekar, musik-quiz och godisätande, precis som det ska vara på läger!

Det tredje träningspasset gick i en del av Lunsen som inte är avlyst för O-ringen 2021. Här utnyttjade vi en träning som OLGY Uppsala ska köra med kontroll-plock i stiglöst Lunsen-land. Mycket spännande och väldigt svårt, särskilt för våra D12:or som dock klarade uppgiften galant. Alla uppskattade nog att få bekanta sig med denna unika terrängtyp och njuta av den vackra sensommarsolen som visade sig under söndagen. Stort tack till Conny Forsberg, som hade lagt träningen och hälsade oss välkomna på plats!

Vi ledare tackar alla ungdomar som var med i helgen! Vi var särskilt imponerade av den goda stämningen som utmärktes av hjälpsamhet, positiv energi och träningsvilja! Vi ser redan fram emot nästa helgläger!

Hälsningar

Ledarna (Peter B, Lars N, David N, Daniel H, Patrik L, Calle A)

 

 

Bakgrund: Den 15 juni lättade Folkhälsomyndigheten på restriktioner kring idrottsarrangemang och betonade särskilt att ungdomsidrott skulle prioriteras. Detta var välkomna nyheter för orienteringsrörelsen och flera ungdomsläger ordnades under sommaren 2020 med deltagare även från Tullinge SK. Efter samråd med klubbens styrelse och Stockholms orienteringsförbund bestämdes att även Tullinge skulle få möjlighet att genomföra ett corona-säkrat ungdomsläger helgen 29-20 Augusti. En sedvanlig riskbedömning gjordes av lägrets olika moment och särskilda anpassningar gjordes avseende transporter, handhygien, måltider och övernattning. Ungdomskommittén tog särskilt fasta på de positiva effekter ett helgläger har på utveckling av OL-teknik, fysisk träning och social gemenskap, helt i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer för ungdomsidrott.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Tina   2020-08-31 21:32:07
Toppenfixat!
 
 
P-A   2020-08-31 19:23:43
Kul att läsa! Viktigt med läger då det verkligen stärker gemenskapen.
 
 
Åsa R Sand   2020-08-31 14:45:10
Kan inte annat än instämma!! Tack så mycket för ett lyckat läger som det låter utifrån rapporteringen här hemma. :)
 
 
Magdalena   2020-08-31 12:38:39
Ett stort, stort tack till er ledare som fixar dessa läger för våra ungdomar. All den tid ni lägger ner, och den glädje det ger! Även kul för oss hemma att få läsa vad ni gjort och få se kort därifrån. Vi fick hem en mycket nöjd son i går :-)!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020