Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Skattjakten och Checkpoint 2020

Skrivet av UngKom Inlagt  2020-08-18 07:07:17
Uppdaterad 2020-08-18 07:04:58
Sidan visad 363 gånger

Under måndag-onsdag förra veckan genomförde TSK två dagläger med bas vid klubbstugan. Ledare var ungdomar från TSK och deltagarna i "yngre-lägret" Skattjakten var 7-8-åringar och i "äldre-lägret" Checkpoint var 9-12 åringar med. Lägret har fokus på rörelse och roliga aktiviteter utomhus men lär också ut grunderna i orientering.

I år var lägret speciellt utformat med tanke på corona-situationen (se nedan).

Kort rapport från Skattjakten

På Skattjakten i år var vi 30 barn och 9 ledare som sprang runt i Brantbrinksskogen. Det blev tre sprängfyllda dagar med orientering och lek, och vi testade på allt ifrån sportidentlekar och keps-ol till flera olika kullekar. Vi hjälpte även skogstomten att leta efter en borttappad karta. Vädret höll sig på vår sida och det blev inte en enda droppe regn. Lägret avslutades med en skattjakt där vi räddade skogstomten från de elaka skogsspökena, och vi hittade även tomtens karta och en skattkista.

 

Kort rapport från Checkpoint

På årets checkpoint var det 31 barn i åldrarna 9-12 år med. Under lägret var det två orienteringsträningar per dag, exempelvis sprintträning, korsordsOL, stafettträning m.m. Vi lekte även mycket roliga lekar men favoriterna var brevbäraren, flaggan men framförallt mossfotbollen som vi avslutade hela lägret med.

Anpassning till corona-situationen:

Vi såg på grund av coronapandemin till att vara extra noga med handhygienen i år. Alla barn tvättade händerna varje morgon innan lägret, och vi hade med oss handsprit ut i skogen som användes innan mellis. Att hålla social distansering var inte praktiskt möjligt, men vi höll isär Checkpoint och Skattjakten extra noga för att hålla oss under 50 personer, och det syntes i praktiken exempelvis genom att grupperna åt lunch helt skilt från varandra vid olika tider och att samlingar hölls på olika sidor av klubbstugan.

Huvudledare Skattjakten: Josefin Hersén, Alva Bladh och Tove Sjöberg. Hjälpledare: Kimberly, Emilia, Cleo samt Klara och Nova (enbart Måndag)

Huvudledare Checkpoint: Klara Bolin och Ella Sjöberg. Hjälpledare: Wille, Hugo, Johannes, Elias B

Ungdomskommittén tackar alla ledare och deltagare för en jättefin vecka!


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020