Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

En summering av Corona Cup


Skrivet av Henrik Persson Inlagt  2020-06-07 21:38:53
Uppdaterad 2020-06-08 08:43:45

CC

 

Under våren har vi kört Corona Cup i klubben som en träningsorientering som ska efterlikna tävlingsmoment. Här kommer en summering av vårens fyra delar.

Bakrund

Med de regler som kom redan i mars om att först begränsa folksamlingar till 500 personer och ställa in tävlingar funderade jag direkt vad man kunde göra istället för att behålla någon slags tävlingstempo i orienteringen. Med hjälp av klubbens träningssamordnare Lars Nordin togs konceptet Corona Cup fram.

Med ytterligare en skärpning av reglerna för endast 50 personer på samma plats under två veckor före den första delträningen så fick jag själv tänka hur man löser detta och det blev genom startgrupper. Med tydliga regler dels från styrelsen och sedan för själva träningen så kändes det rätt att genomföra träningarna uppdelat på hela fyra startgrupper.

Träningarna ska också bygga lite på att deltagaren själv ansvarar för sin karta, start och utstämpling likt Luffarligan och Vinterserien som arrangeras.

Vilken typ av områden som skulle användas för våra träningar var tanken att försöka hitta intressanta områden vi inte använder så ofta, kan hantera en viss mängd bilar, på våra egna kartor och inte alltför långt bort.

1 - Hågelby innan rapsfälten blommar

Del 1 i Corona Cup avgjordes på kartan Hågelby-Eriksberg, inte speciellt använd av oss eller tävlingar. Kanske för att terrängen är uppdelad i stora höjdpartier med öppen mark mellan i form av odling eller betesmark för hästar.

Till denna cup var intresset stort och startfältet perfekt utspridd. Backar fanns det gott om. Banor och terräng var bitvis tuff men snabblöpt på det stignät som andå fanns.
Totalt 130 löpare kom till start denna soliga dag i början på april.

Länkar: Resultat | Livelox

2 - Historisk plats nära bruket

Simon Imark hade tagit sig an att stränga banor till den andra delen med utgångspunkt från Tumba bruk. Här bjöds det på tekniskt finlir direkt och sedan en del snabblöpta långsträckor innan avslutningen för banorna återigen bjöd på teknisk orientering.

114 löpare startstämplade och såg till att läsa ut nere vid fin bruksmark. Ytterligare en vårdag med strålande väder.

Länkar: Resultat | Livelox

3 - Inte riktigt badläge vid Mölle

Nyritad karta men speciell skala på ett ganska stenigt område. Det var receptet för del 3 i Mölleskogen.
Vi förflyttade oss till skala 1:5000 och introducerade kartbyte utan startpunkt för del längre banorna men alla hittade till slut till nästkommande kontroll.

Terrängen upplevdes både som fin, snabb lite stenig. Men det som de flesta verkade hade problem med var att runda alla liggande trädstammar som bommade igen framfarten.

116 löpare deltog denna något kylslagda lördag i juni där inte någon sågs ta ett dopp efteråt i Uttran. Ytor fanns det gott om.

Länkar: Resultat | Livelox

4 - Hemmaplansberget

Området runt Tullingeberg känner många till men frågan är hur många som egentligen detaljorienterat i sluttningarna där och ut mot Örnberget. Om man var med någon Nattuggla för ett antal år sedan eller om man själv valt att förkovra sig i Tullinges centrala höjdkurvor så kanske. Men för många var det första gången i denna skog.

Skalan var 7500 för att kunna pressa in medeldistansbanor på de minimala skogsområden som utnyttjades för att spara på både våra större skogar och viltet där. Dessutom med kartbyte som inte vållade några bekymmer denna gång.

Egentligen var det tänkt att Tullinge gymnasium skulle varit samlingsplats men på grund av närheten till väg 226 och vilt så ströks de planerna.

118 löpare sprang de vanliga Corona Cup-banorna och 21 stycken av de valde även att ta ett varv runt Tullingebergsskolan med en sprintbana.

Länkar: Resultat | Livelox

Var det här en cup?

Ja och nej. Det fanns inget uttalat att räkna samman någon poäng.

Men nu bjuder Eventor på en sådan funktion och nu finns det en uträkning.

Och ett enkelt sätt att se vilka som deltagit. Poängberäkning enligt modell för Nattugglan.

Corona Cup - poängsammanställning

Fortsättning?

Just nu sätter vi ett stopp för Corona Cup för sommaren. Om det blir en fortsättning i höst beror såklart på hur pandemin utvecklare sig, folkhälsomyndighetens rekommendationer och vad vår regering beslutar. Förhoppningsvis kan tävlingarna komma igång. Men man vet aldrig.

Siffror och namn
Plats Antal Banläggare Medhjälpare
Hågelby 130 Henrik Persson Björn Persson, Anna Persson, Henrik Persson
Tumba bruk 114 Simon Imark Björn Normark, Anna Ställberg, Kristin Markroth Bergh, Johanna Bylund, Anders Kärrström, Alva Bladh, Johannes Bladh, Filip Storell, Henrik Persson
Möllebadet 116 Andreas Hultqvist Jessica Sjöberg, Anders Kärrström, Anna Perneby, Björn Persson, Anna Persson, Henrik Persson
Tullingeberg 118 Zdeněk Liščinský Ellinor Eriksson, Anna Ställberg, Erik Lindgren, Gunilla Eriksson, Lovisa Larsson, Anna Myrberger, Björn Persson, Anna Persson, Henrik Persson


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Mari Heijkenskjöld   2020-06-13 11:13:41
Tack Henrik för ditt engagemang och alla övriga funktionärer!😊 Det har varit jättekul att få orientera med lite tävlingskänsla, trots att jag har tillhört ” bottenskiktet” i samtliga etapper.
 
 
Fam Sundberg   2020-06-09 12:34:43
Stort tack till all inblandande! Det har varit riktigt kul att ha dessa träningstävlingar att se fram emot när de vanliga tävlingarna varit inställda!
 
 
Rickard A   2020-06-08 10:28:42
Kul och bra cup! Tack alla som bidragit. Trots det får vi hoppas på att det inte behövs en fortsättning i höst.
 
 
Henrik Bladh   2020-06-08 08:46:43
Håller med nedanstående talare.. tack till alla medhjälpare och ett extra tack (som vanligt) till Henke, douze points!!
 
 
P-A   2020-06-07 21:56:52
Bra insats av alla funktionärer. Hatten av för dig Henke, vilket engagemang och tid du lägger ner för klubben!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020