Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

O-ringen 2025 i Stockholm??

Skrivet av Styrelsen Inlagt  2020-05-24 21:32:33
Uppdaterad 2020-05-24 21:29:23
Sidan visad 348 gånger

TSK håller dörren öppen för O-ringen i Stockholm.

TSK håller dörren öppen för O-ringen i Stockholm. Idagsläget finns det inte någon samstämmig bild av vad medlemmarna tycker om att föreningen skulle engagera sig i ett framtida O-ringen.  Det finns tydliga röster inom klubben som inte vill att klubben ska engagera sig, men det finns också medlemmar som har engagemang och intresse. Styrelsen har därför landat i att anmäla Tullinge SK till att ingå i det föreningsråd som tillsammans med O-ringen AB ska ta fram konkreta planer för ett O-ringen i Stockholm enligt nedanstående upplägg:

  • TSK kommer inte att tvinga och eller ”pusha” någon medlem att ställa upp som funktionär på O-ringen. Funktionärsskapet ska bygga helt på frivillighet. Intresseanmälan görs direkt till O-ringen AB.
  • TSK gör tydligt för Föreningsrådet och O-ringen AB att antalet funktionärstimmar klubben kommer att bidra med inte kommer att motsvara klubbens storlek.
  • En arbetsgrupp av intresserade bildas som representerar klubben i Föreningsrådet och för dialog med styrelsen.
  • Om Föreningsrådets klubbar har svårt att komma överens om ett koncept som arbetsgruppen och styrelsen tror på har TSK möjlighet att hoppa av Föreningsrådet (detta ska dock inte vara vår utgångspunkt, utan vidtas endast om läget känns kritiskt).
  • Utgångspunkten är att Lida Loop ska genomföras samma år som O-ringen. Funktionärer som har tunga poster i Lida Loop kan med fördel avstå från att anmäla intresse till O-ringen.
  • Fråga om medlemmar som inte är funktionärer på O-ringen får springa O-ringen måste tas i Föreningsrådet. Frågan är också beroende av vilka terrängområden som väljs ut, och kan således inte besvaras ännu.

Bakgrunden till styrelsens beslut är vi vill inte stänga dörren till O-ringen. O-ringen har de senaste åren utvecklats, strukturerats och professionaliserats. Det finns mycket att lära för en arrangörsklubb som TSK. Att ett antal medlemmar vill engagera sig kommer att ge ett mervärde tillbaka till TSK på lång sikt. Ingen medlem som inte vill ställa upp som funktionär på O-ringen ska tvingas eller pushas att göra det. Styrelsen tror att ett intresse och ett engagemang kan växa fram med tiden allteftersom planeringen pågår, inte minst bland klubbens nyare medlemmar som idag kanske har svårt att ta ställning (eller inte ens är medlemmar ännu). Till skillnad från ett ”vanligt” arrangemang så vilar inte hela ansvaret på klubben och klubben tar inte någon ekonomisk risk genom att ingå i Förenings-rådet. 


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020