Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Information med anledning av Coronaviruset - uppdaterad 16 maj

Skrivet av Styrelsen genom kommunikationskommittén Inlagt  2020-03-12 17:39:26
Uppdaterad 2020-05-20 19:26:44
Sidan visad 241 gånger

I Tullinge SK fortsätter vi med träningar, anpassade efter Folkhälsomyndighetens och Svenska Orienteringsförbundets rekommendationer. Eftersom många av klubbens träningar är välbesökta kommer samlingsplatserna för olika grupper fr.o.m. 16 maj att spridas ut för att vi inte ska träffas fler än 50 personer samtidigt. För detaljerad information om tider se kalendariet och nyheter om resp. aktivitet.

Styrelsen följer händelseutvecklingen rörande Coronaviruset och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet ger.  

UPPDATERING 16 APRIL: Då alla tävlingar tills vidare är inställda betyder det ett ökat tryck på våra träningar, både under veckodagar och helger. Detta ställer ett ökat krav på oss, både som arrangörer och deltagare, för att minska smittspridning.

Det innebär att:
Arrangören gör en riskbedömning för evenemanget och anpassar aktiviteten utifrån resultatet (ett begränsat antal startande/timme, obligatorisk föranmälan i Eventor, ombyte och dusch hemma, ingen publik eller oanmälda medföljande för att kunna hålla sig inom det antal personer som myndigheterna angett, inget socialt samkväm). Denna riskbedömning ska stå med i varje inbjudan och PM.

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

Som klubb behöver vi också ta ansvar och följa rekommendationerna att personer över 70 år INTE får delta i klubbens träningar eller andra aktiviteter, frisk eller inte.

Glöm inte att hålla avstånd till varandra. Inget häng över kartor.
-------------------------------------------------------------------------------
Styrelsen vill betona att det är av stor vikt att klubbens verksamhet fortsätter i möjligaste mån under rådande omständigheter - men med följande anpassningar:
 • Förändringar som gäller tills vidare:
  • endast utomhusaktiviteter genomförs, samling till aktiviteter sker utomhus
  • måndagsgympa, samlingar o.s.v. ställs in eller flyttar utomhus
  • omklädning och dusch ska ej ske i klubbstugan efter gemensamma träningar 
  • kommitté- och planeringsmöten sker digitalt
  • användning av gymmet avråds 
  • soppaserveringen på tisdagar ställs in
  • personer över 70 år får inte delta i verksamheten

Om rekommendationerna från myndigheterna ändras kan dessa riktlinjer komma att uppdateras i linje med gällande bestämmelser.


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020