Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Information med anledning av Coronaviruset - uppdaterad 16 maj

Skrivet av Styrelsen genom kommunikationskommittén Inlagt  2020-03-12 17:39:26
Uppdaterad 2020-05-20 19:26:44
Sidan visad 353 gånger

I Tullinge SK fortsätter vi med träningar, anpassade efter Folkhälsomyndighetens och Svenska Orienteringsförbundets rekommendationer. Eftersom många av klubbens träningar är välbesökta kommer samlingsplatserna för olika grupper fr.o.m. 16 maj att spridas ut för att vi inte ska träffas fler än 50 personer samtidigt. För detaljerad information om tider se kalendariet och nyheter om resp. aktivitet.

Styrelsen följer händelseutvecklingen rörande Coronaviruset och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet ger.  

UPPDATERING 16 APRIL: Då alla tävlingar tills vidare är inställda betyder det ett ökat tryck på våra träningar, både under veckodagar och helger. Detta ställer ett ökat krav på oss, både som arrangörer och deltagare, för att minska smittspridning.

Det innebär att:
Arrangören gör en riskbedömning för evenemanget och anpassar aktiviteten utifrån resultatet (ett begränsat antal startande/timme, obligatorisk föranmälan i Eventor, ombyte och dusch hemma, ingen publik eller oanmälda medföljande för att kunna hålla sig inom det antal personer som myndigheterna angett, inget socialt samkväm). Denna riskbedömning ska stå med i varje inbjudan och PM.

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

Som klubb behöver vi också ta ansvar och följa rekommendationerna att personer över 70 år INTE får delta i klubbens träningar eller andra aktiviteter, frisk eller inte.

Glöm inte att hålla avstånd till varandra. Inget häng över kartor.
-------------------------------------------------------------------------------
Styrelsen vill betona att det är av stor vikt att klubbens verksamhet fortsätter i möjligaste mån under rådande omständigheter - men med följande anpassningar:
 • Förändringar som gäller tills vidare:
  • endast utomhusaktiviteter genomförs, samling till aktiviteter sker utomhus
  • måndagsgympa, samlingar o.s.v. ställs in eller flyttar utomhus
  • omklädning och dusch ska ej ske i klubbstugan efter gemensamma träningar 
  • kommitté- och planeringsmöten sker digitalt
  • användning av gymmet avråds 
  • soppaserveringen på tisdagar ställs in
  • personer över 70 år får inte delta i verksamheten

Om rekommendationerna från myndigheterna ändras kan dessa riktlinjer komma att uppdateras i linje med gällande bestämmelser.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Lars N (070/8306279) Lno@brekkestrand.no 2020-04-16 20:12:36
Hårda men rimliga bud för 70+...
Som en liten kompensation kommer kontroller från flera av vårens träningar sitta ute en el ett par dagar extra. Kartor kommer att ligga i första mötesrummet i klubbstugan (bredvid hallen) och det är alltså möjligt med privat träning för den som vill. Kontakta undertecknad för aktuell status om kontroller/kartor!
 
 
Kerstin I/ Stugkomm.   2020-03-28 09:27:15
Städningen av stugan skall utföras enligt gällande städlistor.
-Städ omkl rum dam.
-Städ omkl rum herr
-Städ storstuga/ kök/ entre

Endast soppaserveringen är inställd.

Stugan behöver hållas i ett fräscht skick. Vi använder fortfarande stugan för vissa möten, viss uthyrning, toabesök m.m.
 
 
Jörgen Rydenius   2020-03-26 11:42:30
Är även städning av omklädningsrum och storstuga enligt schemat inställd så länge all annan aktivitet i klubbstugan också är inställd? Antar det, men vill ändå fråga.
 
 
Mari Heijkenskjöld   2020-03-14 19:10:56
Rätt beslut men tråkigt såklart. Ska vi få duscha i klubbstugans omklädningsrum efter träning? Smittspridning sker ju där också precis som det gör i stora rummet vid soppan.
 
 
Mia B / Styrelsen   2020-03-14 05:54:48
Ingemar, det gjordes en skärpning fredag kväll vilken innebär att vi ställer in soppserveringen på tisdagar tills vidare Detta baserat på uppdaterade riktlinjer centralt.
 
 
Ingemar   2020-03-13 21:17:29
Styrelsens förslag verkar sansat och vettigt men Mats har också en poäng. Vi kan åtminstone skippa nuvarande påläggs-upplägg. Dvs servering av soppa men inga mackor.
 
 
Mats Fryxell   2020-03-13 14:31:19
Borde vi inte pausa tisdagssoppan som en extra försiktighetsåtgärd tillsvidare?
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020