Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Årsavslutning Ungdom 2019

Skrivet av UngKom Inlagt  2019-11-24 19:15:02
Uppdaterad 2019-11-24 22:12:45
Sidan visad 245 gånger

Städjan Handdukar 2019 KM-medaljer Årets Ungdom 2019 Maxpoäng Prisbordet

 

Filer
 Presentation 2019 (.pdf-format)
 Kriterier för Årets ungdom (.pdf-format)

Idag den 24/11 kl 15-16.30 var det dags för Ungdomarnas Årsavslutning. På programmet stod en genomgång av året som gått, utdelning av handdukar och KM-medaljer samt utmärkelsen Årets Ungdom 2019. Dessutom massor av gott fika och sist men inte minst: Det Stora Prisbordet!

Det var nästan hundra barn, ungdomar, föräldrar och ledare som samlades i Trådgårdsstadsskolans matsal kl 15.00 för att vara med på ungdomarnas årsavslutning 2019. Först hälsade Ungdomskommittén alla välkomna och inledde med en genomgång av året som gått. 2019 var verkligen ett aktivt år för de drygt hundratalet barn och ungdomar som är med i verksamheten med massor av träningar, tävlingar och läger. Verksamheten pågår hela året, ibland med avbrott för längskidåkning när det finns snö. Verksamheten omfattar barn från 7 år till 16 år, därefter blir de juniorer och ingår då i elitkommitténs verksamhet. Fokus ligger på glädje, gemenskap, utveckling och framgång i relation till orientering.

Efter denna inledning var det dags för kakor, bullar, saft och kaffe från det mycket omfattande fikabordet. När alla hade försett sig med något ät- och drickbart fortsatte tillställningen med utdelning av årets handdukar. Detta är en utmärkelse som tilldelas barn eller ungdom som har gjort något särskilt under året. Det handlar oftast inte om resultat på någon tävling utan mer om när slumpen spelar in och det blir ett roligt minne för alla att ta med sig. Vi tackar särskilt för de fina motiveringarna skrivna på rim av Ann-Sofi och framförda på klingande finlands-svenska! Årets handdukar kan ni läsa mer om i presentationen som finns i länken ovan.

Handduksutdelningen följdes av utdelning av KM-medaljer till vinnarna i något av de klubb-mästerskap som har ordnats under året.

Därefter var det dags för utmärkelsen Årets Ungdom. Detta pris brukar tilldelas någon ungdom som har presterat bra på tävlingar, men även varit en förebild för yngre samt uppvisar stort intresse och flit vad gäller orientering. Se gärna de kriterier som används för att hitta lämpliga kandidater (beslutade av UngKom 180903). I år gick utmärkelsen till Tove Sjöberg och Wilhelm Bergman. Som traditionen bjuder delades priset ut av Supporterklubben representerad av Björn Normark. Se gärna gamla pristagare under Orientering/Ungdom/Årets Ungdom på hemsidan, nu uppdaterad ändå sedan 1984 och fram till 2018 (!).

Avslutningsvis var det dags för Det Stora Prisbordet där den som har varit med på flest aktiviteter under året får välja först från en stor buffé av olika priser. I år hade Cloe Matthews lyckats nå maxpoäng genom att vara med på allt som gav poäng (tävlingar, KM-mästerskap, Luciattåg, OL-skolor, läger mm).

Ungdomskommittén vill gärna tacka alla som kom och firade 2019 med oss idag! Nu laddar vi om med vinterträning och satsar på ett minst lika lyckat 2020. Men glöm inte - redan på tisdag är det dags för nästa träning! Vi ses!

Hälsar Ungdomskommittén och Ungdomsledarna


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020