Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Daladubbeln 2019 - en lerig historia

Skrivet av UngKom Inlagt  2019-10-21 19:06:33
Uppdaterad 2019-10-21 19:09:54
Sidan visad 255 gånger

D12-tjejerna innan start På startlinjen Prispallen i H16, var är Wille? Genomgång utanför fängelset innan middagen Aron och Lucas efter H14-banan (8 km) Emilia och Cleo efter D14-banan (7 km) Lera, del 1 Mer lera, del 2

 

Som traditionen bjuder åkte TSK’s ungdomar, ledare och ett gäng föräldrar till Falun för härlig orientering i storskog, boende på fängelset och utklädnad. I år var vädrets makter inte på vår sida, men trots detta hade vi alla en fin helg med många upplevelser och fina minnen att ta med hem.

Lugnet-sprinten: Förra året införde arrangörerna ett nytt moment i form av en fristående nattsprint vid Lugnets arena. I år hade arrangörerna tagit i ordentligt vad gällde utmaningarna i tävlingen. Det var gafflade banor med en mikrosprint mitt i loppet. Tyvärr var instruktionerna så krångliga så ungefär halften av de startande i många klasser blev felstämplade. Dessutom hade H16-banan >30 stämplingar, vilket gjorde att SI-pinnarna inte accepterade stämplingar i slutet av banan... Speakern Peter Edman hade en tuff uppgift att faktiskt veta vem som vann de olika loppen. Tullinges löpare lyckades trots detta mycket bra där Wilhelm Bergman lyckades knipa en andraplats efter att flera andra löpare hade felstämplat. Tyvärr visste han inte om det förrän efteråt och missade prisutdelningen! Tove Sjöberg kom 4:a i D16 och många andra TSK-löpare sprang fort och rätt. Det var en ganska mild kväll utan regn och med bra logistik till och från vandrahemmet. Kvällen avslutades med skönt soffhäng på fängelset och uppladdningen inför lördagens tvåmanna-stafett.

Lördag: Arenan för i år var Backa Herrgård (samma som 2014) och mycket väldisponerad med kort avstånd till buss och parkering. Dusharna var härligt varma med spillvatten från ett pappersbruk i närheten. Regnet höll sig på behörigt avstånd även om en och annan skur gjorde att man håll sig sval och skärpt i sinnet. Stafett-sträckorna var mellan 2-3 km, men rejält gafflade och med mycket folk i skogen. Tävlingsområdet var dessutom väldigt litet. Sammantaget ledde detta till ganska många misstag och omkastningar i de olika klasserna, vilket ökade spänningen. TSK byggde en ordentlig bas med det stora klubbtältet även om placeringen blev en utmaning för att undvika de väldigt många och väldigt stora komockorna som fanns i hagarna där TC låg. Tullinges löpare gick riktigt bra i den stenhårda konkurrensen med paret Wlma Leickt och Ingrid André (TMOK-löpare) som främst placerade (plats 11 efter dag 1). I år startade cirka 900 lag i Daladubbeln  och många av de allra bästa löparna från hela Sverige stod på startlinjen. Efter tävlingen åkte vi tillbaka till vandrahemmet, chillade lite innan den årliga middagen på Faluns bästa Thai-restaurang som hela gruppen (ca 70 pers) intog med god aptit. Kvällen avslutade med pokerspel om godis (!), flaggan, kurragömma och plump samt en och annan god historia om bommar, gamla tävlingar och onda fötter. En toppenkväll helt enkelt! Vi var nog alla lite oroliga för söndagens väder där det utlovades spöregn och 4 grader, men det sista jag tänkte innan jag somnade i den gamla militärsängen var att ”Iphone’s väderapp har nog fel, det har hänt förut..."

Söndag: Tyvärr hade jag fel angående väder-appen. Appen hade helt rätt faktiskt. Ösregn och fyra grader, hela dagen. Efter städning och avresa från det varma och härliga vandrarhemmet var det en dag i lervälling regn som väntade. Ungdomarna lät sig dock inte förskräckas utan kastade sig ut i ovädret med utklädnader och kartor i full fart. Dagens banor gick över och runt Årberget så kuperingen var väsentligt kraftigare än på lördagen. Dock var banorna lättsprungna och det gick väsentligt fortare än förra året. Som exempel kan nämnas att H16-banan på 10.1 km avverkades på ca 58 minuter av den snabbaste patrullen. Väldigt imponerande fart i den mycket leriga och geggiga terrängen. En hel del kluriga och roliga utklädnader kunde ses i skogen. Vill ni se några exempel kolla på Daladubbelsn hemsida (https://daladubbeln.se/kladtavling2019). Annars var det som sagt mycket lera och klubbtältet blev som ett andra hem där man bytte om, åt, sov (?) och umgicks under dagen. Vår mycket proffsiga och vänliga busschaufför Tomas erbjöd också en varm och öppen buss från lunch och framåt, vilket uppskattades av många. Resultatmässigt gick det relativt bra för många Tullinge-löpare med D16-tjejerna Tove (13 i par med Filippa Söderberg, Kalmar) på en finfin 13:e plats och Wilma (i par med Ingrid Andrée, TMOK) strax bakom på en 14:e plats. Många andra gjorde också bra resultat, men den största prestationen denna dag var nog att ta sig runt de ultralånga banorna i regnet och kylan. För flera av ungdomarna var banlängderna sannolikt längre än någonsin tidigare (HD12, 5 km; D14, 7 km; H14, 8 km; D16, 9 km och H16 över 10 km). Trots detta kämpade deltagarna tappert i ruskvädret och kunde till och med springa i mål med ett leende! Häftigt, tyckte en frusen förälder som hejade på i underställ, täckjacka, vantar och mössa! Jag tror många av ungdomarna somnade gott på söndagkvällen och drömde om tomtar i skogen eller varför inte en rosa helikopter på toppen av Årberget!

Vi ser redan fram emot nästa år!

UngKom/Peter

 


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020