Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Tullinge SK kom trea i Ungdomsserien!

Skrivet av UngKom Inlagt  2019-09-28 21:33:13
Uppdaterad 2019-09-29 16:47:35
Sidan visad 222 gånger

TSK-ungdomar U-seriefinalen 2019

 

Idag avgjordes Ungdomsserien i ett regnvått Upplands Väsby med en sprintorientering i bostadsområdet Vilunda. 57 TSK-ungdomar kom till start och alla samlade poäng till klubben, vilket alltså resulterade i en hedrande tredje-plats bland de 25 Stockholmsklubbar som deltar.

Tullinge SK har fina traditioner vid Ungdomsserien och brukar hamna i toppen bland Stockholms-klubbarna. Vi vann 2016, kom trea 2017 och tvåa 2018. Efter lite oklarheter och sammnräkning visade det sig att vi höll tredjeplatsen efter en tät kamp med Snättringe som knep andraplatsen i år. Vann gjorde storsatsande Järfälla som ställde upp med hela 98 startande.

I år satsade vi på en miljövänlig och trevlig tågresa tillsammans och anlände i samlad tropp till Vilunda-vallen där vi tog skydd på läktaren undan det ihärdiga duggregnet.

Som vanligt var Göran Hillgren från Södertörns OK speaker så att alla visst vad som pågick - i alla fall nästan hela tiden! Tydligt och klart med särskild bevakning på klasserna HD14 och HD16 som var försedda med nummerlappar.

Banorna bör enligt instruktionerna vara lagda så att ungefär 10% av de startande ska gå under 12 minuter. I år var banorna lite längre och/eller svårare för enbart några enstaka supersnabba ungdomar klarade 12-minutersgränsen och drog in maxpoängen 100 för huvudklass och 90 för kortklass, enligt det ganska komplicerade poängräkningssystemet.

Banorna fick annars goda betyg av de tävlande, utom möjligen för sista kontrollen där några trasslade in sig i avspärrningarna eller till och med missade helt och fick vända mitt på upploppet. Stor dramatik!

Tävlingen var mycket välorganiserad och alla de 786 startande ungdomarna var klara med tävlingen strax efter lunchtid. Det hela avslutade med defilering klubbvis med flagga och applåder, trumpetfanfar och Görans Hillgrens ljuva stämma. Dessutom Ann-Sofie's goda popcorn, festis och ungdomsseriens klassiska pin till alla barn och ungdomar. Ni som glömde eller inte var med kan hämta sin pin på årsavslutningen i November eller prata med Frida Forsberg.

Hur gick det i tävlingen då? Jo, TSK-ungdomarna leverade flera mycket bra resultat som ni kan se här:

https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=23593&organisationId=410

Det var härligt att se alla glada ansikten i det lätta duggregnet! Bra jobbat!

Vi skickar en särskild hälsning till Nova Matthews som först sprang U-serie-finalen och direkt åkte till Arlanda för flyg till Australien där hon ska gå en termin i skolan. Lycka till Nova! Vi ses 2020!

Vi tackar också Väsby-gänget för ett mycket bra genomfört arrangemang.

Hälsar Ungdomsledarna genom Peter

Boka in natt-KM för ungdomar Tisdag 22 Oktober och Det Stora Prisbordet Söndag 24 Nov!

Slutligt resultat för ungdomsserien 2019 kommer här:

http://www.svenskorientering.se/globalassets/stockholms-orienteringsforbund/dokument/ungdom/u-serien/resultat.pdf 

Här finns en film från finalen med de fem främsta klubbarna, Göran Hillgren och trumpeter! Nice!

https://youtu.be/G-IYSV688W8


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020