Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Klurigt Medel-SM avgjort

Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2019-09-21 20:49:00
Uppdaterad 2019-09-21 22:03:58
Sidan visad 213 gånger

Pristagarna i H21, m Simon. Foto R Imark. Simon på upploppet. Foto R Imark Victor. Foto R Imark Glad Tilda efter målgång Tove efter målgång Affe Frida på språng

 

Många kontroller, vitmossehällar, stenar och ganska långa tider när årets Medel-SM avgjordes runt Kyrkbyn norr om Mohed i Hälsingland. Simon Imark blev åtta i H21. Läs mer.

Det blev ovanligt långa medeldistanstider och det var många som blev trötta mot slutet av dagens finallopp. Gårdagens kval gick över det ”berömda” Olberget med en blandning av stenfält och finskuren häll och klippterräng. Lurigt m.a.o. Ella Sjöberg blev tvåa i sitt kvalheat i D20 och skaffade sig därmed en fin startposition i finalen. Det gjorde även Simon som vann A-heatet i H21 och därför fick starta sist i dagens final. Kul var också att Victor Imark gjorde ett lysande kvallopp och tog sig till A-final genom en fin 5:e plats i D-heatet. Rebecka Heinrup fick den fförsmädliga 11:e platsen i sitt D21-heat och missade därmed A-finalen. Övriga TSK-löpares kvalresultat kan du se via resultatlänk nedan. Lärorika tävlingar för de yngre löparna som inte varit så ofta i den här terrängtypen. Det gäller att ta med sig de positiva delarna till finalerna och morgondagens stafett.

Dagens finalbanor var krävande med många kontroller och flera riktigt svåra partier. H21 hade t.ex. 26 kontroller på 6,4 km! Ta en titt på karta och banorna via länk till gps-spår nedan.

Simon var inte riktigt nöjd med löpformen i finalen och gjorde ett par små misstag, men en 8:e plats som förstaårssenior är ändå mycket bra! Om skribenten minns rätt så nämnde speakern idag att segrande Gustav Bergman var 9:a i sitt första senior-medel-SM. Brorsan Victor orienterade stabilt men tröttnade lite under andra hälften av loppet och slutade 29:a. Ella Sjöberg hade ingen lyckad dag alls och det var därför kul att se att hon ändå tog sig an upploppet med ett leende när TSK-klacken gav henne sitt stöd.

Fler bilder kommer succesivt.

Nu laddar vi om för stafetten.

Kvalresultat: https://eventor.orientering.se/Events/StartList?eventId=27446&eventRaceId=28639&organisationId=410

Finalresultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=27446&eventRaceId=28640&organisationId=410

GPS-spår finalernas GPS-löpare: https://www.tulospalvelu.fi/gps/

GPS-spår final Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/42224/SM-medel-final?culture=sv-SE

 


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020