Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

TSK-rapport från årets Lång-SM

Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2019-09-15 20:50:56
Uppdaterad 2019-09-15 22:32:34
Sidan visad 261 gånger

Simon, foto R imark TSK först på plats på kvalet. Foto R Imark Magnus, foto R Imark Simon på kvalet, foto R Imark Ella, foto R Imark Johannes utvärderar kvalet. Foto A-L Längheim. Alfred, foto R Imark Rebecka, foto R Imark Albin, foto R Imark Prispodiet i H21 m Simon, foto R Imark

 

Simon Imark blev 7:a i sin seniordebut på Lång-SM. Ella Sjöberg blev 11:a i D20 i skogarna öster om Segersta, ett stenkast från Hårgaberget i Hälsingland.

Årets Lång-SM avgjordes i fina men ibland steniga Hälsingeskogar nära Segersta och Kilafors, inspelningsplats för flera nyckelscener i ”The girl with the dragon tatoo”. Mycket regnande den gångna veckan hade gjort terrängens vitmossehällar och stenar extremt hala. Det är väl att ta i att det blev lika tufft för de ungdomar som enligt sägnen om Hårgadansen där djävulen själv, förklädd till spelman, fick ungdomarna i byn Hårga i Hälsingland att dansa sig till döds, men tufft blev det. I D21 var det t.ex. bara 19 tjejer i A-finalen som tog sig under 2 timmar. Men det var fin och utmanande orientering! Billan Östlund, VM-guldmedaljör på 20km på VM i längdskidåkning 1987 var prisutdelare. Myter, historia, tradition och prestige m.a.o.

Simon lyckades bäst av de våra och blev 7a som förstaårssenior vilket är mycket starkt på långdistansen. Med en bättre inledning på de två första kontrollerna hade det kunnat bli medalj. Men därifrån och till mål gick det riktigt bra och avståndet till segrande Gustav Bergman, som vann på 91:33, blev endast 5:02.

I D20 blev Ella 11:a men hade tidsmässigt en bit upp till topp-10-placeringen. Vi tror det kommer gå ännu bättre nästa helg.

Albin Andersson(H20) och Rebecka Heinrup(D21) tog sig också till A-final men fick inte riktigt till det i sina finallopp.

Alfred Längheim blev 6:a i B-finalen för H18 där Johannes Bladh blev 25:a. En lärorik helg för båda som kommer ha mycket med sig till medeldistansen och stafetten nästa helg.

Magnus Glännefors i H21 kan orienteringen men har haft en del skadeproblem och vi ser den här helgen som ett genrep inför medeln och stafetten. Magnus blev 21:a i herrseniorernas B-final.

Kartor GPS-spår finns in Livelox samt här för de som sprang med gps-väst: https://www.tulospalvelu.fi/gps/

Alla resultat finns i eventor: https://eventor.orientering.se/Events/Show/27353

SM sändes via webb-TV och så blir det även nästa helg då hela TSK-gänget återvänder till boendet i Kilafors. Håll utkik på svenskorientering.se för info om hur du kan se medeldistansen och stafetten!


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020