Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

VM-nyheter från Tullingeeliten

Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2019-07-08 18:40:54
Uppdaterad 2019-07-08 18:40:28
Sidan visad 217 gånger

 

Simon Imark sprang helgen som gick till sig en reservplats till VM:s medeldistans. I pågående JVM har Tomas Krivda blivit 9:a på sprinten och 20:e på långdistansen. I veckan fortsätter JVM med medeldistans och stafett.

Halvannan mil norr om norska Halden sprang ett flertal nationer helgen som gick VM-uttagningstävlingar. Långdistans i fredags och medeldistans på söndagen. De svenska löparna krigade på samma banor som bl.a. de schweiziska, franska, danska och tjeckiska löparna.

3 löpare tas ut per distans; lång, medel och stafett.

Simons långdistans var bra resultatmässigt. Trots ett par misstag slutade han som 9:a (4:e svensk).

Medeldistansen blev ännu bättre med ett bra genomförande hela vägen. Här blev placeringen 4:a som tredje svensk. I.o.m detta blev Simon uttagen som reserv på hemmaplan till medeldistansen. Vi gratulerar!

Sverige kör inte s.k. amerikansk uttagning och landslagsledningen väger även in tidigare resultat. Det är därmed tufft att som förstaårssenior slå sig in på enbart testloppen.

Länkar till resultat, sträcktider GPS-spår m.m.

Livesidorna med alla GPS-spår: http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=742

Norska eventor långdistansen: https://eventor.orientering.no/Events/Show/10691

Norska eventor medeldistansen: https://eventor.orientering.no/Events/Show/10692

SOFT-nyhet om medeltesten: http://www.svenskorientering.se/Grenar/Orientering/Nyheter/sistavm-testetklartsvenskochstrandlevereradeigen

SOFT-nyhet om VM-truppen: http://www.svenskorientering.se/Grenar/Orientering/Nyheter/harardetsvenskavm-lagetextremtstarkt

I och kring danska Silkeborg på Jylland avgörs årets JVM. Tomas Krivda stod för en bra insats på sprinten där han blev 9:a, men hade det lite tuffare på dagens långdistans där slutresultatet blev 20:e.

Vi tror på fortsatta framgångar för Tomas!  Först på medeln som har kval på onsdag och final på torsdag, men kanske framförallt på stafetten där tjeckerna brukar prestera bra. Lycka till!

Jakub Chupek springer för Slovakien och var 37:a av ca 170 startande på långdistansen. Inte illa det heller. Vi önskar även honom lycka till under resten av veckan.

Länk till all info, live m.m. om JVM: https://www.jwoc2019.dk/


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2019