Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Simon 23:a i sin världscupsdebut

Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2019-06-09 12:57:36
Uppdaterad 2019-06-09 12:57:29
Sidan visad 216 gånger

 

Trots förberedelser som inte var de bästa tog Simon igår sina första världscuppoäng på medeldistansen NV om Helsingfors. Idag avgjordes jaktstart över långdistans.

Simon var uttagen reserv på hemmaplan och landslagets avresa gick i torsdags. Utan att ha blivit inkallad i onsdags så var därför planen att i torsdags springa Ultralång-SM i Voxna i Hälsingland. Tågresa från Göteborg till Stockholm och sedan bil vidare mot Hälsingland.

Ultralång-SM avgjordes i tryckande värme och Simon hade inte alls dagen formmässigt och bröt därför ca 40 min in i tävlingen. Bilresa i retur till Göteborg för tenta på fredag eftermiddag. Under fredag förmiddag ringer landslagsledningen för att William Lind har blivit förkyld. Simon skriver tentan på eftermiddagen och hoppar på ett kvällsflyg till Helsingfors. I det läget kändes det nog rätt bra att han inte fullföljde Ultralången!

Simon gjorde ett mycket bra lopp ända fram till den näst sista kontrollen där det blev en förarglig minutbom som kostade nästan 10 placeringar. Men 23:a som förstaårssenior i världscupdebuten är mer än godkänt. GPS-spår och alla resultat hittar du här: https://orienteering.sport/event/orienteering-world-cup-round-1/middle/#current

Idag avgjordes långdistans med jaktstart baserat på gårdagens resultat där de 10 bästa på medeln belönats med bonussekunder i en fallande skala. Simon hängde med bra i ca 8 av de totalt 13,7 kilometrarna men sen kom några misstag, kanske av trötthet. Slutplacering 39:a vilket betydde ytterligare 2 poäng (de 40 bästa tar poäng). Vi får se om det blir fler världscuplopp för Simon i år.

Aktuell ställning uppdateras här: https://ranking.orienteering.org/WorldCup/WorldCup?wcup=footo&


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Lina Matthews   2019-06-10 06:43:12
Bra jobbat Simon, kul att läsa om dina framsteg!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020