Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

TSK på 10Mila 2019


Skrivet av Rikard Inlagt  2019-04-28 12:47:13
Uppdaterad 2019-04-28 16:25:54

Alla våra lag. Några löpare saknas på bilden. Damlagen Herrlagen

 

Filer
 Tiomila 2019 Resultat TSK Ungdomar v5 (.pdf-format)
 Tiomila 2019 Resultat TSK Damer v5 (.pdf-format)
 Tiomila 2019 Resultat TSK Herrar v5 (.pdf-format)

Fina insatser och tätkänning i årets 10Mila som avgjordes i både snabb och brötig terräng i Glimåkra i NÖ Skånes snapphaneskogar.

Ungdoms- och damstafetterna avgjordes i ett grått men hyfsat torrt väder medan 10Milanatten blev regnig i varierande omfattning från start till mål. Terrängen bjöd som sagt på både snabblöpta och riktigt brötiga partier. De besvärliga delarna omfattade breda bäckar, tunga kärr, sten och ris. Det är många av våra löpare som har skrapsår och diverse jack både här och där. 

De besvärligare delarna kräver en annan teknik en vad vi kanske är vana vid här hemma på Södertörn. De många grönområdena kräver att man har en tydlig plan för varje sträcka och inte bara kör ”rakt på”, annars tappar man obönhörligt tid.

I den inledande ungdomsstafetten hade vi 3 lag på startlinjen. Wille, Axel och Klara. Wille gjorde en liten miss i början men sprang sedan mycket bra och växlade 155a. Axel och Klara sprang på bra mot många 16 åringar killar.

På andrasträckan skickades Wilma ut i förstalaget, Emilia och Kimberly k lag 2 och Arvid i lag 3. Mycket bra lopp genomfördes och placeringar plockades  

3e sträckan var lite lättare och rak. David startade bra och plockade massor i början, tyvärr blev det en liten miss mot slutet, men fortfarande plockades placeringar. Leo sprang i andra laget och Cleo och Elias i 3e laget. Alla dessa debuterade på 10 mila och visade att de klarade av detta galant. 

Tove förde efter ett stabilt lopp upp 1a laget på en 76e plats. De andra lagen som vi försökt göra så jämna som möjligt var det Alva och Nova som kämpade runt sistasträckan. Alva drog det längsta strået och förde upp lag två till en 185e plats och Nova hade lite tuffare och sprang in på en 201a plats. Mycket bra kämpat av alla våra ungdomar som sedan var kvar och hejade fram våra damer och även några tappra var kvar hela natten och hejade på herrarna.

I damstafetten startade Ella Sjöberg i TSK:s förstalag och hängde med bra i den snabblöpta inledningen.  Men sen blev det tuffare hänga med i den besvärligare delen av banan

Rebecka Heinrup på andra sprang fantastiskt bra, gick jämnt med täten och förde TSK från 82:a till 41:a plats.

Starka Anna Ställberg på tredje ”långa dagen” gjorde sin vana trogen en härlig insats över de 10 kilometrarna och plockade ytterligare till placering 23.

Sofia Lönnkvist ville inte vara sämre på den 4:e och kortare medeldistanssträckan vilket innebär att man nu var 18:e

Johanna Lönnkvist gjorde en mycket bra insats på sista och tappade endast 2,5 minut på världseliten i täten. Men motståndet på sistasträckan är tufft och slutplacering blev 25. Återigen en fin stafettinsats av TSK:s damer!

Lagom till uppvärmningsdags för herrstafetten började det regna rejält. Det lugnade sig snart men fortsatte under hela natten. Det bidrog till att göra de risiga och blöta partierna extra besvärliga.

Victor Imark i förstalaget låg hela tiden bra till på första sträckan. I den bökiga, gafflade och luriga avslutningen så orienterade han perfekt och kunde föra in TSK till en 3:e plats på den första sträckan. En härlig start på herrstafetten!

Tomas Krivda, som är sistaårsjunior i år, gjorde en lika bra insats på andra och växlade 7:a.

Den tredje och lite kortare sträckan sprangs av Jonas Nordström som inte var helt nöjd med genomförandet. Men han höll TSK kvar inom topp-20 på en 18:e plats och gav Johan Ställberg ett bra klungläge inför 4:e och ”långa natten”.

”Loket” Kratov sprang som en klocka i högt tempo och till slut var Johan i tätklungan. Kul! Men det hårda tempot tog ut sin rätt och på den sista korta slingan efter varvningen fick Johan släppa.

Efter långa natten följer två svåra nattsträckor. Simon Imark på 5:e förde upp TSK från 31:a till 17:e plats med en stabil insats. På 6:e sprang Christoffer Eskilsson bra efter sina förutsättningar och växlade 27:a.

Niklas Sundqvist sprang 7:e och förde upp laget till 24:e plats.

Mot världseliten i tätlagen tappar vi sedan som väntat en del tid och Albin Andersson hade det jobbigt på den långa 8.e sträckan. Men Magnus Glännefors höll riktigt bra på den korta medeldistanssträckan 9:e.

Markus Adolfssons kämpade bra över de 14 kilometrarna på sista och slutplacering blev 37. Den bästa för TSK:s herrar sedan 2009! Även då blev TSK 37:a och även då i NÖ Skåne vars vresiga terräng verkar passa våra herrlöpare bra. 😊

Även i både damer och herrars andralag och tredjelag gjordes fina insatser.

Samtliga preliminära resultat finna på 10Mila.se under Live-sidorna.  


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020