Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Johanna bärgade SM-bronset på ultralången


Skrivet av Henrik Persson Inlagt  2018-11-06 13:47:07
Uppdaterad 2018-11-06 13:47:37

Foto: Björn Axelsson Foto: Björn Axelsson Ella på startlinjen Victor mot mål Sara har vunnit klungspurten Prispallen i D18 Prispallen i H20 Prispallen i D21

 

Johanna Lönnkvist tog SM-brons när Ultralången avgjordes på småländska höglandet den gångna helgen.

Att orienteringssäongen är på väg mot sitt slut märks på att det nu är november månad. Årets sista SM-distans som egentligen skulle avgjorts i våras (framflyttad pga snö) avgjordes nu första helgen i november.

TSKs Johanna Lönnkvist tog sig an den tuffa banan på bästa sätt och kunde efter 2 timmar och 46 minuters löpning ta bronsmedaljen.

18290 meter lång orienteringsbana på Småländska höglandet. Vad tänkte du när du stod på startlinjen?
- Hade egentligen inga förväntningar på loppet. Visste att jag var i hyfsat bra form men har inte alls tränat för så här långa lopp, så visste inte alls vad jag kunde förvänta mig från kroppen. Mitt mål var att kämpa hela vägen med en positiv attityd ända in i mål.

Hur kändes loppet, hur var skogen och banan?
- Det kändes bra. Jag valde att ta ett helt eget vägval från startpunkten, och va lite orolig att jag skulle tappa fart när jag hamna själv så pass tidigt. Men jag kände fort att vägvalet till 1an var bra, och när även kroppen svarade bra kände jag att möjligheterna för ett bra lopp fanns.

- Jag inledde dock andra rundan med två dåliga sträckor, vilket gjorde mig nojig att de bakom skulle komma ikapp. Skogen var mycket finare än förväntat. Riktig storskog med stor kupering där det gick att springa fort emellanåt, såklart blandat med lite klassisk småländsk risighet. Banan var utmanande med många långa sträckor där man verkligen fick se till att ta rätt vägval och hålla i sig hela sträckan.

Att mala på i sin ensamhet i 2.46. Vad för tankar passerar ens huvud?
- Jag tyckte det var skönt att va själv. Då kunde jag lägga upp loppet som jag ville och bara fokusera på det jag gjorde. Men det va mycket spagettiben och nerver som spökade på slutet, vilket gjorde att jag drog på mig några extra minuter i onödan.

Hur värderar du bronsmedaljen?
- Jag har haft så mycket problem med sjukdomar och dålig motivation de senaste 2 åren så det var verkligen jättekul att lyckas ta en bronsmedalj. Och det jag framförallt tar med mig är att jag inte va alls speciellt långt efter världens bästa orienterare efter ca 45 min löpning. Riktigt skönt att få en extra boost inför nästa år!

Blir det fortsatt satsning på långa distanser nu?
- Jag har ju aldrig riktigt tyckt om långa distanser men på nåt vis verkar det passa mig bra. Men vet inte om jag kan kalla det satsning framöver. Jag kommer försöka hålla i träningen hela vintern, och mina morgonpass på 12km till jobbet ska förhoppningsvis ge en bra grund!

Det var fler TSK-löpare på startlinjen såklart. Ella Sjöberg tog en finfin femteplats, Victor Imark sjua och Sara Lundblad nia. Alla TSK-löpare inom topp-10 alltså. Grattis!

Tullinge SK

4 startande
Plac Namn Klass Tid Diff Km-tid
3 Johanna Lönnkvist D21 Elit (16) 2:46:43 +34:29 9:06
5 Ella Sjöberg D18 Elit (42) 1:28:26 +2:10 9:07
7 Victor Imark H20 Elit (26) 1:53:59 +11:29 7:25
9 Sara Lundblad D21 Elit (16) 2:54:40 +42:26 9:32
Anna Ställberg D21 Elit (16) ej start


  Länkar
  Resultat på Eventor
  Banor och karta på Livelox

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Henrik   2018-11-07 09:02:46
Stort grattis till alla fina resultat men framförallt till medaljören!!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020