Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Smålandskavlen - Stafettsäsongens avslut

Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2018-10-28 20:05:22
Uppdaterad 2018-10-28 20:16:18
Sidan visad 198 gånger

Emil. Foto Victor Imark Magnus. Foto Victor Imark Markus. Foto Victor Imark

 

Filer
 Nattstarten filmad . (.MP4-format)

Ett nytt upplägg testades av arrangörerna när TSK:s herrar slutade 21:a i årets sista stafett. Så här var det.

Laguppställningen blev klar rätt sent då först Magnus Glännefors var förkyld och sedan Jörgen Ohlin fick problem med en hälsena. Beslutet blev en öppning med Simon och Victor Imark på natten och sedan i tur och ordning Emil Andersson, Magnus Glännefors och Markus Adolfsson på dagsträckorna.

Arrangören testade i år ett nytt upplägg på natten. I stället för Smålandskavlens traditionella individuella starter på str 1 och 2 sprangs dessa i år med gemensam start på första och sedan vanlig växling till str 2. Jaktstart för str 3 på morgonen som tidigare år.

Kylan och snön hade kommit även till Asa, norr om Växjö. Men kylan bekom inte Simon på första som t.o.m. fick ta av sig en tröja för att komma åt att få dit lampsladden som hade släppt från batteriet. Simon sprang nog 1,5 km enbart med hjälp av övriga löpares lysen. Men det ordnade upp sig och Simon växlade som 14:e, endast 24 sekunder efter täten.

Brorsan Victor tog över och sprang pannlampslysande på den andra sträckan och kom in till nattens målgång som 6:a, bara 8 sekunder efter!

Omstart söndag morgon. Emil gav sig iväg. Efter något mindre misstag växlade Emil som 18:e, 8:06 efter ledande SNO.

Magnus hade det tungt efter förkylningen och tappade ytterligare 17 min. Placering nu 19.

Markus som fått äran att springa ankarsträckan som också var stafettens längsta på 12,6-12,9 km kämpade väl, ensam i sitt eget tempo. Till slut blev placeringen som sagt 21.

Nu ser vi fram mot nästa års stafetter, men först ska Anna Ställberg, Ella Sjöberg, Johanna Lönnkvist, Sara Lundblad och Victor Imark springa Ultra-SM som går nästa helg. Simon springer samma helg Nordiska Studentmästerskap(NSM) i norska Trondheim. Lycka till allihop!


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2019