Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

2 – 2 – 2 Simons JEC-facit

Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2018-10-07 20:37:26
Uppdaterad 2018-10-10 10:36:04
Sidan visad 212 gånger

 

Tre helt olika race och tre olika vinnare, men oavsett förutsättningar så blev Simon Imark tvåa i alla tre tävlingarna under helgens Junior European Cup (JEC), i och runt Schweiziska Villars Sur Ollon

Det började i fredags med en kuperad sprintstafett. Simon sprang den andra sträckan och gick ut som 16:e. Han sprang bra men var inte helt nöjd med vägvalen. OK Kåres Isac von Krusenstierna såg till att ta upp Sverige till en fight om medaljerna och tillsammans med Storviks Jennie Börjesson-Eriksson och syskonen Isac och Vilma von Krusenstierna blev det en andraplats efter segrande Schweiz som hade omöjliga Simona Aebersold på sista. Länk till GPS-spåren nedan.

Lördagens medeldistans var en utmaning med svåra sluttningskontroller och en klurig vägvalssträcka. Simon tog ett mycket listigt vägval på denna sträcka (se bilden). Många gick mer rakt på och förlorade mycket tid. Den enda som höll jämna steg på det vägvalet var norrmannen Eirik Langedal Breivik. På kortsträckan till den 6:e kontrollen tog Eirik ett bättre vägval och trots att Simon sedan tog in mot slutet kom han aldrig ifatt och blev tvåa, 16 ynka sekunder efter.

Dagens långdistans avgjordes på 1800 meters höjd i ett område som beskrivs som citat ”the legendary map of “Bretaye”. It was used during the Swiss 5 Days in 2012. This race is still well in mind of many Swiss orienteers, being one of the toughest orienteering races, technically as well as physically, which happened in Switzerland the last 10 years.”

Simon var bra med över de lite steniga men annars fina alpängarna men tappade lite tid på varvningskontrollen vid första varvningen. Det gick sedan bra och Simon jagade seger på den sista gemensamma slingan mot tre norrmän. Mot näst sista var han ifatt men drogs med på en bom och var tvåa vid stämplingen efter en av de tre norrmännen.

Sträckan mot sista var en mycket intressant sträcka där det förmodligen snabbaste vägvalet var att springa tillbaka tvärtemot riktningen mot målet och sen runda på en väg till höger. Se länk nedan till GPS-spår.

Simon körde mera rakt på och var tvåa i mål efter en annan av de tre norrmännen. Men! Arrangörens karttryck av ett förbjudet område till sista var inte så tydligt och väldigt många löpare i alla fyra juniorklasserna sprang genom detta (det förbjudna syns ej på GPS-kartorna). Efter jurydiskussioner beslutades att resultat skulle räknas från näst sista kontrollen. Ergo: Simon blev tvåa, men efter en annan norrman.

Tre 2:a-placeringar i tre helt olika lopp. Bra jobbat! Vi lyfter på hatten…

P.S. Infokommittén har lovat skriva om 25-manna. Det är på G. D.S.

JEC medeldistansens GPS-spår: https://www.tulospalvelu.fi/gps/20181006_JEC_Mi_M20/

Nyheter och bilder från JEC på svenskorientering.se: http://www.svenskorientering.se/ 


  Länkar
  JEC - Sprintstafetten str 2 GPS-spår
  JEC - Långdistansens GPS-spår

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Micke Å   2018-10-08 21:36:29
Grymt imponerad, stort GRATTIS Simon!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2019