Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

Nytt SM guld för Simon & Brons till H20 laget

Skrivet av Björn Axelsson Inlagt  2018-09-17 17:17:14
Uppdaterad 2018-09-17 17:28:34
Sidan visad 221 gånger

 

Ännu en lyckad SM helg för Tullinge.
Guld till Simon Imark på medeldistansen, Victor Imark 6:a och Ella Sjöberg 9:a. På stafetten blev det en bronspeng till H20 laget genom Albin, Victor och Simon. Damlaget överaskade med en fin 9:e plats.

Tsk hade en mycket framgångsrik helg när SM tävlingarna i medel & Stafett avgjordes strax utanför Hok i Småland. Återigen visade Simon klass å tog sitt tredje individuella SM guld för året. Det var stenhårt i toppen och tävlingen avgjordes efter en superspurt av Simon som tog guldet med 4s! Brorsan Victor visade på kvalet att formen från förra helgen fanns kvar och med en hårt tejpad axel(slog den ur led på långdistansen finalen förra helgen) blev han 6:a i den stentuffa H20klassen. Tullinge tog ytterligare en topp 10 placering genom Ella Sjöberg som efter ett lite skakigt kvallopp på fredagen laddade om och blev 9:a.

En extra krydda var för oss coacher var att kunna följa H20 löparna live via livelox. Både Simon&Victor tog ett mycket smart vägval, bästa vägvalet enligt mamma Kerstin på en av sträckorna. Där tog de värdefulla sekunder mot konkurrenterna. På slutet blev det lite extra spännande när Simon gjorde några små bommar så att det betryggande ledningen nästan åts upp men med den snabba spurten styrde han upp det hela igen.

 

På väg ut till söndagens stafett fick man lite ”flash backs” från förra året, dimman låg tät i de småländska skogarna söder om Jönköping men lättade och övergick i strålande solsken när vi kom fram till arenan. Till stafetten anslöt sig ett D21 lag.

Först ut var de favorittippade H20 grabbarna Albin Andersson, Victor & Simon Imark. Albin hade det tufft fysiskt ute på startsträckan och växlade ca 9min efter täten, på de följande sträckorna gjorde Victor och Simon utmärkta lopp och plockade många placeringar. Simon kunde efter en hård kamp ute i skogen säkra en bronsplats, Grattis grabbar.

Förra årets överraskning på stafetten var ju damseniorerna som blev tia. På startsträckan i år liksom då hade vi den rutinerade förstasträckslöparen Anna Ställberg. Anna gjorde som vanligt ”jobbet” å växlade några minuter efter täten som femma. Andra sträckans Rebecka Heinrup kände sig stark och grillade de övriga tjejerna ute i skogen. Hon växlade i tätklungan över som 3:a till Sara Lundblad. Sara överträffade våra förväntningar i det stentuffa motståndet från de rutinerade landslagslöparna. Hon spurtade in på en mycket meriterande niondeplats, grattis tjejer.

Tullinge hade en stor trupp under helgen och löpare var övervägande nöjda med sina insatser.

Vid pennan / Björne


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2019