Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

U10-mila 2018

Skrivet av UngKom Inlagt  2018-08-09 23:47:02
Uppdaterad 2018-08-10 00:00:30
Sidan visad 191 gånger

Tullinge kunde i år mönstra 4 lag till årets U10-mila som gick av stapeln i trakterna i Götene i Västra Götaland. Ett HD12-lag, ett HD18 lag och två D18-lag var anmälda. Precis som förra året upprepade vi den trevliga traditionen och samåkte med Tumba-Mälarhöjden i en gemensam buss från Tullinge till tävlingsplatsen. Vi delade öven militärtält och samlingsplats med TMOK vilket underlättade logistiken. Dessutom lånade vi in några löpare från Gustavsberg, Lidingö och Järfälla, vilket var en tillgång och gjorde att vi kunde starta med 4 kompletta lag.

Sagt och gjort – 11.45 på fredagen den 3 Augusti lämnade bussen Tullinge station med vår erfarne chaufför Harald vid ratten. Resan gick lugnt och vi avverkade ett musik-quiz gjort av H16-killen Elias Adebrant och medhjälpare. Ingen född före 2000 hade en chans så vi ledare överlät gärna åt bussens yngre förmågor att lösa de kluriga frågorna. Väl framme vid TC hjälptes vi åt att lasta ur och det fina vädret gjorde att stämningen var på topp inför kvällen första tävling, HD12-klassen.

I Tullinges HD12-lag tog Gustav Myrberger den första sträckan som var gul, Fanny Bergman följde upp med sträcka 2 som var vit och Isa Flodman samt Eskil Myrberger tog den vita parallella mittsträckan. Storebror Arvid Myrberger avslutade med en gul sträcka. Gustav inledde starkt och var endast 4 minuter efter täten och gick in på en 52:a plats. Fanny tog in ytterligare en placering som förvaltades väl av mittsräckslöparna. Arvid gjorde en mycket fin avslutning och hämtade in nio placeringar. Laget slutade på en finfin 50:e plats av 97 startande lag. Banorna var lite längre och mer utmanande än förra året när det nästan bara var löptävling av hela HD12-klassen.

Efter att HD12-klassen var avslutad, vilket tog lite drygt en timma för täten, var det middag i den ljumma sommarkvällen. TC läg utmärkt med torrt och fint underlag med gräs. Det var väldigt kompakt och fint och nära till både toaletter, start och utspisningen – en extra eloge till arrangörerna för denna utmärkta lösning. Därefter var det samling och taktik-snack inför nattens utmaning, den stora HD18-klassen med start 03.00. När ville första löparen väckas? Hur skulle man hitta rätt löpare att väcka i mörkret? Planer gjordes upp, skisser på hur alla sov ritades och dubbla väckarklockar ordnades. Till slut kom alla i säng och det blev lugnt och tyst i lägret. Till skillnade från förra pret gick det faktiskt att sova ganska bra i de gamla och välanvända militärtälten modell Tält12 som arrangörerna hade satt upp.

Undertecknad var förste väckare och vår förstasträckslöpare Alfred hade önskat väckning kl 01.30, vilket ordnades. Efter en minimal frukost och lika minimal uppvärmning var det dags för start kl 03.00. Det är en häftig upplevels att se alla lampor rada upp sig och vänta på startsignalen. Pang – där bar det av mot skogen – ett pärlband av ljus sträckte ut sig mot första kurvan och försvann sedan i mörkret. Därefter var det dags att kolla in publikkontrollen och liveresultaten som kunde ge en fingervisning om hur det gick för Alfred där ute. Det gick bra, visade det sig, och Alfred gjorde inga stora bommar utan hängde med bra. Tullinge växlade som 51 av 72 startande lag. Därefter tog Johannes över stafett-pinnen. Han gick ut ganska ensam mellan två grupper av löpare, vilket drog ner farten lite eftersom det ofta går fortare i en grupp av löpare. Johannes växlade som 53:a och lämnade över till Marcus Grunder, som springer för Järfälla. TSK kunde i år inte fylla alla platser själva och fick därför fin hjälp av Järfälla på sträcka 3 och med två parallella löpare på sträcka 5. Marcus, som normalt springer H14, klarade den gafflade, oranga natt-banan utmärkt och tappade endast två placeringar till 60:e plats för TSK efter sträcka 3. Därefter tog Tullinges Hampus Hatlen vid och gjorde ett mycket bra lopp med 27:e bästa sträcktid vilket förde TSK upp till en 48:e plats inför de kommande lite kortare sträckorna som sprangs av Felix Flodman tillsammans med två löpare från Järfälla (Anton och Erik Wällstedt) samt Gustav Myrberger och Axel Trofast. Samtliga gjorde fina lopp och tog upp Tullinge till en 45:e plats inför sträcka 8 och 9 som sprangs av Arvid Myrberger och David Törnkvist. De behöll placeringen ganska bra och Wilhelm Bergman kunde gå ut i ett finfint jaktläge på sista sträckan. Han hade några andra lag inom räckhåll, bla Täby som spurtade ut i full fart på väg mot ettan. Wille fick springa ganska ostört och kunde gå om två lag (bla Täby ganska direkt) på den 7.5 km långa lila sträcka 10 och tog in Tullinge på en 43:e plats av 72 startande lag.

Tullinge är en bit efter de allra bästa lagen, men vi står oss ändå bra i konkurrensen och slår många andra lag med bra löpare. Vi vann definitivt kampen om det bästa laget på bussen, dvs TMOK var en bit efter oss! Konkurrensen är tuff på U10-mila och i år hade vi tex ingen 18-åring på startlinjen, vilket innebär att vi kan köra med samma lag nästa år! Vi tar nya tag och satsar inför 2019 med nya krafter!

Vi har sparat det bästa till sist: D18-stafetten! Starten gick 05.30 med Ella Sjöberg på första-sträckan i Tullinge Lag 1 och Lisa Thunell från Lidingö som första i Tullinge Lag 2. Ella gick mycket bra på sin sträcka i den lite luriga skogen där det gällde att hålla riktningen amt att inte följa fel löpare vid gafflingarna. Ella växlade som 7:e lag, endast 57 sekunder från täten. Lovisa Längheim tog över på sträcka 2 och höll ett högt och bra tempo i den stenhårda konkurrensen och växlade som 9:e löpare. På den tredje parallell sträckan skickade vi ut två snabba tjejer, Wilma Leickt och Märta Södervall där Märta var den snabbaste av de två och tog in en placering till 8:e plats. PÅ sträcka 4 hade Tilda Andersson det lite tuffare med farten men höll ändå i orienteringen mycket bra och TSK kunde växla ut som 18:e lag till den sista sträckan som sprangs av Tove Sjöberg. Tove hade ett bra utgångsläge och kunde jaga ikapp och om några löpare som spurtade in Tullinges förstalag på en 15:e plats, vilket var extremt starkt i den hårda konkurrensen. Även andralaget gjorde en fin insats, trots att Ida på första-sträckan blev magsjuk ute i skogen och fick slita hårt för att komma i mål. Ida Österberg, inlånad från Gustavsberg, gjorde en kanonsträcka på sträcka 2 i andralaget med 19:e bästa sträcktid och hämtade in 18 placeringar (!). Emilia Bergman på tredje sträckan gjorde ett rent lopp men tappade några minuter på täten, vilket dock snabbt hämtades in av Alva Bladh som sprang fort och rätt. Josefin Hersén på sista sträckan avslutade starkt och tog in Tullinges lag 2 på en 43:e plats totalt av 64 startande damlag.

Avslutningsvis var det en riktigt fin stafett-helg detta år med perfekt väder, mycket bra arrangemang i form av boende, mat och utmärkta tävlingar där allt funkade. Dessutom hade vi en väldigt fin och bra stämning i gruppen och bland ungdomarna!

Vi ledare vill skicka ett särskilt tack till Carina Stensson som hjälpte till med bokning och bussresan samt till Patrik Leickt som ordnade med betalningen! Dessutom vill vi tacka alla ungdomar som var med och sprang samt de föräldrar som var med och hjälpte till! Mycket värdefullt och trevligt!

Hälsar

Peter och Jessica, Ledare från Tullinge SK, U10-mila 2018


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Maria o Nova   2018-08-15 04:37:11
Kul att läsa rapporten om hur duktiga alla varit.
Hälsningar från oss i New York.😊
 
 
Anna-Lena   2018-08-11 07:31:24
Tack för att ni tog hand om våra ungdomar och för utförlig rapport!
 
 
Ingela H   2018-08-10 11:50:13
Tack för en jättebra rapport från tävlingen och resan! Alltid lika roligt att läsa om vad som hänt och hur det gått.
 
 
Magdalena   2018-08-10 10:04:18
Tack för sammandraget av tävlingen. Kul för oss övriga som inte varit med att läsa hur det gått!
 
 
Peter   2018-08-09 23:52:56
Bilder kommer lite senare. Om ni som var med har några fina bilder så skicka gärna till: peter.bergman@ki.se så lägger jag upp dem.
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2017