Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Trimtex
Mila Halogen

SM-Silver på Sprint SM!

Skrivet av Tintin Inlagt  2018-06-03 22:05:55
Uppdaterad 2018-06-03 22:12:00
Sidan visad 195 gånger

Ella Sjöberg, silvermedaljör. 4st från Tullinge placerade sig top 10 i H20. Plac 4, 6, 7 & 8. Stafettlaget som kom 10a! Glad löpare Victor på stafetten Oskar på stafetten

 

Ella Sjöberg tog karriärens första SM-medalj, juniorkillarna samlade ihop en bunt SM-löv och en topprestation på stafetten.

I helgen var det Sprint-SM nere i Jönköping med kval & final för den individuella tävlingen på lördagen samt sprint-stafett på söndagen. Tullinge SK leverade återigen med bra prestationer och den som drog längsta stråt var Ella Sjöberg som bärgade hem en silverpeng i klassen D18. Här kommer en sammanfattning från helgen.

Fredag

Fredagens samling var förflyttad från den klassiska ST1-parkeringen till Tumba C för att chaffuörerna Emil och Frida skulle slippa åka fram och tillbaka via Tullinge och Tumba, där det nu byggs om och därför bildas långa köer. Strax efter klockan 18 kom vi iväg två fullpackade bilar med lika taggade löpare. Utskrivna gamla kartor, PM och uppsnack inför vad som skulle komma skall var heta ämnen i bilarna.

Men efter en ca en timmes körning och nogranner läsning av PM insåg några av löparna en miss,  att det var heltäckande klädsel på lördagens kvaltävling som gällde. Vi fick snabbt googla upp närmsta sportaffär och inkassera löpartights innan vi fortsatte färden söderut i landet.

Destinationen var Jönköping och vi skulle under helgen bo på First Hotel. Ett återkommande boende för flera TSK-löpare. Någon i bilen konstaterade att "Detta är nog tredje eller fjärde gången jag bor här... i år". Av någon anledning har Jönköping tydligen en tendens att få möjligheten att arrangera många värdetävlingar som SM & Swedish League. Efter några timmar körning och ett glasstopp kom vi fram strax efter klockan 21, vi checkade in och kröp till sängs nästan direkt. 

Lördag

På lördagen var det fokus på de individuella tävlingarna. Redan vid frukost var termometern närme 25 grader och vi visste att det skulle bli en riktigt varm dag. På förmiddagen vankades kval, i ett ganska kuperat område. Inledningen av banorna var lagda i skogen i en sluttning (därav kravet på heltäckande) innan man skulle springa upp på ett berg, springa en runda där uppe, innan ca 70 meter utförslöpning gällde ner mot staden och mål. 

För killarna i H21 var det tufft där det var många bra löpare med och tiderna för att nå A-final var väldigt snabba. Markus A var bäst här och kom 26a i kvalet där 20st löpare gick vidare. I D21 kom Frida J på plats 24, också där 20st löpare vidare till A-final. 

Juniorerna desto bättre. Med en heatsegrare, en heattvåa och flera andra bra prestationer visste vi att medaljchanser nu fanns i flera klasser. När alla kvalklasser var klara bestämde sig några att stanna kvar på arenan medans några åkte tillbaka till hotellet för att vila. Vila i detta fall var att kolla på ännu mer löpning (följa Stockholm Marathon på tv). Några hann även med en tripp till en sjö för ett svalkande dopp.

Klockan hade nu slagit eftermiddag och det var dags för finallopp. Denna gång var det dags för banor som inte alls var lika kuperade men desto mer tekniska och eftersom det inte var lika kuperat kunde löpare springa fortare och då kom misstagen. Men Tullingelöparna behärskade banorna, mer än väl! Först ut var D18 där Ella gick ut näst sist. Efter en bra inledning kom hon till varvning som 2a, 16 sekunder efter ledaren. Efter varvningen var det klurigt. Flera gator i Jönköping var avstängda med tillfälliga staket för att göra det teknisk svårare att hitta de mest optimala vägvalen. Ella springer bra och håller positionen och går i mål som silvermedaljör 12 sekunder efter segrande Alva Sonesson från Falköping. 

Det var senare dags för H20, där vi hade 4st i A-final. Alla springer otroligt bra. Kanske är det Stockholm City Cup-Onsdagarna veckorna innan som har vässat formen för dessa juniorer. Vid varvning ligger alla bra med och vi har flera medaljchanser, främst här låg Victor med en 4e plats. Även våra duktiga juniorkillar springer bra på avslutningsvarvet och slutar tillslut; Simon I (4a), Victor I (6a) Albin A (7a) och Oskar F (8a). En riktigt bragd att ha fyra stycken top 10 placeringar i en sån konkurrenskraftig klass som H20. Även speakern Ola Jodal noterade detta gång på gång vid prisutdelningen.

I B-finalerna hittar vi också bra prestationer. Frida J tog en 6e plats. De tre killarna i H21 (Tintin, Markus, Emil) sprang jämt och var alla inom 11s ifrån varandra och Tilda A i D18 sprang enligt henne själv hennes bästa sprintlopp någonsin. Efter alla lopp och allt hejjande var alla löpare helt slut och vi sökte upp närmsta pizzeria för påfyllning i depåerna, innan det for hem till hotellet där vi såg andra halvlek mellan Sverige - Denmark innan vi somnade.

Samtidigt som fotbollsmatchen var på TV anslöt en bil med Sara L, Anna S, Amanda B och Sofia L som åkt ner för att köra söndagens stafett.

Söndag

Dags för staffet. Med hjälp av bilen som anslöt sent på lördagkvällen kunde Tullinge ställa upp med 3!! lag.
På Sprint SM-Stafetten så är det 4 sträckor som gäller. Två tjejer och två killar i varje lag. Där tjejerna springer sträcka 1 och 4 och killarna springer sträcka 2 och 3.

Karantänen stängde klockan 10 och då var alla löpare tvungna att vara på plats. Redan nu på förmiddagen var det över 25 grader i solen och varmare skulle det bli. Några hämtade lagkuverten samtidigt som några andra snabbt letade reda på en plats i skuggan. Det var 60 lag som skulle springa stafetten så vi var inte de enda som ville ha svalkande platser vid samlingsplatsen. Det var nu ca en timme till start och förstasträckslöparna (Ella, Sofia och Frida) började göra sig i ordning, någon konstaterade att uppvärmningsområdet intill var otroligt litet för att alla lag skulle få plats. 

En kvart innan start ropades förstasträckslöparna fram och fick lite instruktioner innan det blev gemensam jogg till starten. Resterande löpare fick sitta kvar, och ca 15 minuter innan planerad växling för respektive sträcka blev man framkallad och fick jogga fram. Eftersom arenan låg några hundra meter bort hördes inte speakern och löparna som satt kvar vid karantänen hade därför ingen aning om hur lagkamraterna hade sprungit och hur lagen låg till.

Men förstalaget med Ella går jättebra, växlar som 11a, 1.07 efter ledande IFK Göteborg och Sara Hagström. Victor Imark går ut och gör ett grymt lopp, tar lungt och fint sina gafflingskontroller och växlar som 10a. Simon går ut på tredje med många bra löpare både framför och bakom, gör ett stabilt lopp och växlar 11a. Nu går Anna Ställberg ut, 5 sekunder före Karolin Ohlsson, Järla Orientering. De springer jämt och Anna hänger på. Vid första varvningen hänger de ihop och först nu börjar vi andra i publiken börja ana att det kan bli en top-10 placering. In mot andra varvningen gör Anna en liten bom och tappar Karros rygg. Anna varvar denna gång samtidigt som OK Orion med flera lag inte alls långt bakom, men Anna ser betydligt piggare ut än Orions Tilda Johansson. Slutvarvet kvar och det blir en nagelbitare för oss i publiken. In mot sista kontrollen leder Anna med flera meter och vi tror fighten är över. Men en otroligt tyst och snabb spurt av Tilda Johansson kommer hon förbi en helt ovetandes och förvånande Anna precis innan mållinjen. Men Annas grymma lopp på sistasträckan räckte till en helt välförtjänt 10nde plats!!!

Tullinges andralag med Sofia, Albin, Oskar och Sara sprang alla riktigt bra och jämt och kom tillslut på en 22a plats. (4a av alla andralag, det var 17st andralag med). Tredjelaget med Frida, Markus, Tintin och Amanda även de gick stabilt men drabbades tyvärr av en felstälmpling.

Efter målgång och prisutdelning åkte några till en sjö medans andra valde att duscha vid arenan innan dryga tre timmar bilresa hem stod på schemat. Trötta men glada Tullinge-löpare kom tillbaka hem runt 18-tiden på söndagkvällen. 


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Gunnar o maria   2018-06-04 23:02:24
Grymt Ella att komma på pallen och ni andra visade att Tullinge har bra återväxt
 
 
Lina M   2018-06-04 16:59:33
Kul att läsa och Grattis till alla framgångar!
 
 
Putte   2018-06-04 10:52:56
Grattis allihop. Riktigt bra jobbat. Och spännande att följa
 
 
Mats Fryxell   2018-06-04 07:41:34
Härlig läsning! Shit, vad grymma ni är! Kul!
 
 
Anna-Lena   2018-06-03 22:18:49
Toppilopp lopp Ella! Grattis!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2019