Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Tullingetjejerna 10:a i Stafett-SM!


Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2017-09-24 18:45:15
Uppdaterad 2017-09-24 20:37:40

Johanna, Sofia och Anna på podiet, i rena tjockan! Victor varvar. Ella Rebecka och Markus har just växlat. Anna Amanda Albin Johannes Johanna Sara Simon Jonas Frida Christoffer Oskar Sofia på upploppet innan den sista lilla knäppen i skidspåret mot mållinjen. Glada tjejer strax efter målgång Magda Magnus Niklas Tjejerna på podiet

 

Tullinges tjejer tog åter en meriterande topp-10-placering när årets SM-tävlingar idag avslutades med stafetten. Lysande insatser i rena tjockan av Anna Ställberg, Johanna Lönnkvist och Sofia Lönnkvist i den tuffa huvudklassen Damer 21-.

Anna öppnade som vanligt bra, men var faktiskt lite längre efter än vad hon skämt bort oss med genom åren. Anna växlade som 24:a 5:53 efter. Johanna plockade sen 10 placeringar på andrasträckan och på den sista sträckan sprang Sofia inspirerat i det tuffa motståndet och tog ytterligare 4 placeringar. Bravo tjejer!

Rebecka Heinrup i andralaget sprang också mycket bra på den första sträckan och växlade strax före Anna.

Stafetten avgjordes i Kilsbergen i tät dimma och kylig vind från Närkesslätten. Sikten var inte mer än 100 m. Ibland betydligt kortare. Som om inte den utmanade Kilsbergsterrängen vore nog i sig!

Kanske påverkade det Victor när han skulle läsa in sig efter att i ledningen 3 kontroller från mål gjorde ett s.k. parallellfel och faktiskt nästan vänt kursen. Han hamnade därmed helt fel. Avståndet till täten blev stort. Det var så klart inte vad Victor hoppats när han gav sig i väg på den första sträckan som ett av favoritlagen i H20. Men sen sprang Albin och Simon mycket bra och laget slutade på en 18:e plats. Simon var allra snabbast på den sista sträckan. Olle i andralaget sprang stabilt på förstasträckan och växlade 19:e.

Ella Sjöberg som haft två fantastiska SM-helger öppnade bra i D20 och var endast 46 sekunder efter täten på en 9:e plats. Därefter sprang Amanda och Frida stabilt och D20-tjejerna blev 14:e.

Tullinges herrar i H21 hade en lite tyngre inledning, men Magnus Glännefors sprang bra på den sista sträckan i herrarnas förstalag som slutade 43:a.

Alla Tullingeresultat här: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=16458&organisationId=410


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020