Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Ungdomens 10-mila avgjord i helgen


Skrivet av UngKom Inlagt  2017-08-05 21:50:07
Uppdaterad 2017-08-05 22:19:38

 

I Fredags åkte Tullinges ungdomar, ledare och föräldrar buss till Ambjörnarp i södra delen av Västergötland för att delta i Ungdomens 10-mila. Detta är ett stort arrangemang med lag från hela Sverige men även från Norge, Danmark och Finland. Konkurrensen är alltså stenhård och Tullinge hade i år inga ambitioner på någon topp-placering, men vi mönstrade starka lag i alla klasser. Extra kul att så många nya barn och ungdomar hängde med på resan!

HD12-kavlen avgjordes i Fredags kväll, HD18-kavlen började kl 03.00 natten mot lördag medan damstafetten started 05.30 på lördagsmorgonen. Tullinge kunde mönstra 3 HD12-lag, samt ett lag till HD18 och ett lag till D18. Det var speciellt roligt att vi kunde fylla alla lagen med egna löpare och våra tre HD12-lag visar att återväxten är stark inför kommande stafetter.

Väder-prognosen visade varierat väder med skurar, moln och sol i en salig blandning. För en gång skull stämde progonsen perfekt, alla väder visade sig och den bästa prylen att ta med var ett paraply! Direkt vid ankomsten hälsade Västergötlaad oss välkomna med ett riktigt skyfall, bara för att testa vår OL-övertygelse! Som tur var hittade vi ett tak som räddade det mesta av packningen från att bli helt dyblöt.

HD12-kavlen: Under fredagskvällen klarnade det upp under själva stafetten vilket höjde stämningen i gruppen. Det bjöds på fyra sträckor där ettan och fyran var gula och sträckorna 2 och 3 var vita. Banläggarna hade uppskattat tiden på sträcka ett till 17-18 minuter, men banan var verkligen snabb-löpt och bästa sträcktiden var 11.33 minuter på 2.4 km (IKHP), vilket är grymt snabbt! Tullinges löpare hängde med bra på alla fyra sträckor och placerade sig på platserna 65, 78 och 92 av 115 startande lag. Alla löpare klarade sig från felstämpling, vilket var ett mål i sig. Jätteroligt att vi har så många unga löpare i TSK som var med i år och får viktig stafett-erfarenhet inför framtiden!

HD18-kavlen: Direkt efter HD12-tävlingen började planeringen inför nattens stafetter med start 03.00. Väcknings-scheman planerades, frukost inhandlades och sovplatserna lades ut för att få bra flyt under nattens starter. Det blev en tidig kväll med läggning runt kl 21.00. Under kvällen tilltog skurarna och den lokala bonden inledde en intensiv körning med hjul-lastare precis runt våra tält (kändes som om maskinen körde genom tältet då och då...). Trots detta lyckades vi alla somna och sova några timmar innan löpare ett (Albin)väcktes kl 01.30. Efter snabb frukost och uppvärmning blev det en mäktig start i mörkret med duggregn som fint ackompanjemang.

Albin var vindsnabb och hängde med täten runt hela banan, växlade som 9:a enbart 50 sekunder efter. Därefter följde en likadan sträcka som Ruben tog hand om på ett utmärkt sätt. Tyvärr blev det en liten miss i något av de diffusa grönområdena, men TSK var fortfarande med, växling som 21:a, 9.48 efter. Alfred tog hand om sträcka 3, en gafflad orange natt-sträcka. Han började bra men fick magproblem ute i skogen och tog det lite lugnare runt banan, vilket säkert var klokt eftersom det bommades en hel del i mörkret. Johannes tog den raka långsträckan som sprangs i gryningsljus och höll placering 34, vilket var jättebra i det starka startfältet. Den femte sträckan var gul och rak och sprangs av två H12-killar (Arvid M och Axel T) samt lillebror Gustav, som normalt springer H10. Resultatet var utmärkt och killarna hade god fart i det fuktiga och mjuka underlaget, TSK höll placering 34. De gula gafflade sträckorna 6 och 7 sprangs av Wille B och David T, som tog in en placering vardera och lämnande över TSK på placering 32 till Adam som sprang en gafflad orange sträcka. Adam hade full fart i skogen och tog ytterligare 2 placeringar till plats 30. Lukas tog den andra gafflade sträckan på orange nivå och körde på i full fart, i hastigheten gjordes en liten bom och TSK tappade en placering till plats 31. Oskar hade förberett sig väl under natten (sovit) och var i toppform på den sista, långa sträckan som avverkades snabbt och tog TSK till en mycket bra plats 28.

HD18-stafetten vanns av samma finska klubb som vann förra året (Tamperen Pyrintä) som gick loss på kortsträckorna i mitten där de utklassade motståndet. Vädermässigt var det en tuff stafett. Både för löparna innan (fryser), under loppet (tunglöpt i mjuk terräng) och efter loppet (fryser) samt för publiken (paraply, regnställ, mm). Bra väder är helt enkelt roligare! Det kan dock sägas att arrangörerna annars hade ordnat det mesta på ett utmärkt sätt med god mat, bra arena och service.

D18-kavlen: Tjejerna fick sova några timmar längre än killarna och starten gick 05.30 i dagsljus. Faktiskt regnade det inte under starten heller, men det blev strax som vanligt den här helgen (regn). Ella inledde starkt och var med i tätklungan vid varvningen. Tyvärr blev det en liten bom i samband med en gaffling men TSK var bra med vid den första växeln. Lovisa tog hand om andra-sträckan på ett utmärkt sätt, men tappade några placeringar till plats 38. Mitten-sträckan sprangs av Tove och Alva som förvaltade detta väl och behöll placeringen 39. Klara sprang fjärde-sträckan och hade det lite tuffare i den ganska diffusa skogen men hittade alla kontrollerna och lämnade över till Tilda på den sista-sträckan som förde i laget på en 51:a plats av 71 startande damlag. Under morgonen ökade regnandet och det blev mer tungsprunget, sämre sikt och glesare mellan löparna, vilket gjorde att tiderna ökade på slutet.

Trots vädret och den långa resan var stämningen jättebra hela tiden. Alla stöttade och peppade varandra, vilekt var fantastiskt kul att se! Att alla dessutom skötte sig exemplariskt, hade koll på sig själva och sin utrustning samt aldrig klagade imponerade stort på oss föräldrar och ledare! Jättekul att TSK har så många fina och trevliga barn och ungdomar som bidrar till bra stämning, gott kamratskap och trevliga upplevelser!

Föräldrar och ledare som var med på U-10 mila 2017

vid pennan /Peter Bergman

PS Stort tack också till alla föräldrar som var med och hjälpte till på olika sätt!


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Per-Arne   2017-08-06 10:08:17
Bra kämpat alla ungdomar och bra referat av Peter!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020