Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Karelska klurigheter


Skrivet av Henrik Persson Inlagt  2017-06-20 23:12:51
Uppdaterad 2017-06-20 23:12:44

Camp TSK God morgon Joel Jörgen Frukost på Jukola Åka buss

 

Filer
 Jukola Venla 2017 Resultat TSK Damer v1 (.pdf-format)
 Jukola Venla 2017 Resultat TSK Herrar v1 (.pdf-format)

Venla och Jukola - årets stora finska stafetthelg gick denna gång i Eno, strax norr om Joensuu i norra Karelen.

Joensuu är långt bort. Det fick man erfara efter en åtta timmar lång bussresa genom det finska skogslandskapet där några åkrar och sjöar även skymtade förbi.

Den första TSK-truppen åkte redan på torsdagskvällen och spenderade således större delen av fredagen i buss. Den andra skaran skakade buss under lördagen och var framme strax efter att Venlakavlen startat.

För de som var framme redan på fredagen i Joensuu tog man en kort joggtur och några hann med att kasta discgolf på en av ortens lättare banor.

Dags för start

Lördag var tävlingsdag för både Venla och Jukola.
Drygt 1300 lag var med i Venla och värmeböljan hade sköljt in över den lilla orten Eno, drygt 30 km nordost om Joensuu mot ryska gränsen. Iväg rusade damerna och den nordkarelska terrängen bjöd direkt på klurigheter. I måttligt lutande sluttningar var det ibland lite vagt var man befann sig och skulle man ha en liten sten i den sluttningen när det dessutom var lite grönt fanns chansen att bomma. Så gjorde många damer och flera löpare tyckte det var klurigt i terrängen.

Det blev svensk seger i Venla genom Alfta-Ösa OK där ryskan Natalia Gemperle sprang kassaskåpssäkert på ankarsträckan och gled ifrån schweiziska klubben OL Norska till seger. 

För TSKs del hade vi tre damlag på plats. Lag 1 slutade på 42a plats med Sofia Lönnkvist, Rebecka Heinrup, Jenny Lönnkvist och Johanna Lönnkvist. Det blev några småbommar men man förbättre fjolårets placering med ett pinnhål. 

Lag 2 hade det tufft i början men kom igen och blev 175a. Stora plock med Frida Jungegard (106 placeringar) och Magdalena van de Voorde (102) placeringar.  I laget sprang även Amanda Berggren och Malin Dahlström.

Lag 3 var inte fullt på pappret men blev det i Finland genom en dubblering. Slutplaceringen blev 330. I laget sprang Ellinor Fryxell, Elin Sundqvist, Malin Sundqvist och den fiktiva personen Ellinor Sundqvist.

Joel Morgenthaler

För herrarna som även under den kvalmiga lördagen körde en runda discgolf inledde man sin tävling kl 23:00. Natten var knappast mörk, mer ett skimmer mellan natt och dag och för den som sprang under den mörkaste timmen hjälpte pannlampan i de tätaste snåren annars var det ett vackert ljus som speglade sig över Alexis Kivis nejder.

Lag 1 fick slutplacering 59 efter att man under hela tävlingen stadigt stigit i placeringarna. Simon Imark gjorde som vanligt ett otroligt fint nattlopp på sträcka 2. I laget sprang Magnus Glännefors, Simon Imark, Victor Imark, Niklas Sundqvisst, Olle Andersson, Albin Andersson och Joel Morgenthaler.

Lag 2 svepte fram i natten med stigande placeringssiffror och när Jörgen Axelsson äntrade målet som ankare blev placeringen 140. I laget sprang Christoffer Eskilsson, Markus Adolfsson, Henrik Persson, Johan Kärrström, Emil Andersson, Oskar Forsberg och Jörgen Axelsson.

Buss

Helgens största tack vill vi ge till er ledare som var med på resan. Vi förstår vilket arbete det är med hela apparten kring tävlingen från bokningen i januari till buffébiljetterna på söndagskvällen. Tack Björn Axelsson, Anders Kärrström, Rikard Imark och Per Dahlström!

Nästa år bär det av till Hollola utanför Lathi. Där gick tävlingen 1987.

Och så lite länkar:


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020