Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

TSK:s tjejer 21:a i 10Mila


Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2017-05-01 11:32:24
Uppdaterad 2017-05-01 15:22:03

Damlag 10Mila 2017. Foto: J Junegard. Herrlagen 10Mila 2017. Foto: R Imark Ungdomslag 10Mila 2017. Foto: Lina Matthews.

 

Filer
 Tiomila 2017 Resultat TSK Ungdomar v2 (.pdf-format)
 Tiomila 2017 Resultat TSK Damer v3 (.pdf-format)
 Tiomila 2017 Resultat TSK Herrar v2 (.pdf-format)

Tullinges tjejer sprang strålande i den Göteborgska vildmarksterrängen och blev 21:a. Herrarna, som blev 46:a, bjöds på tuff natterräng och överskridna idealtider. Ungdomarna fick en lärorik helg och kämpade sig till 105:e och 187:e placeringar.

Tullinges elitdamer har haft en del utmaningar under våren, med både förkylningar och annat. Anna Ställberg som skulle ta sig an den längsta sträckan i damtävlingens historia var t.ex. dagarna innan osäker på start. Men hon klarade det ändå strålande!

Det började bra med Sofia Lönnkvist som hela tiden höll sig väl framme på den första sträckan och växlade som 18:e, 3.07 efter täten. Rebecka Heinrup sprang den andra stabilt och växlade 29:a, men endast 4.58 efter täten. Därefter var det dags för Anna och den 11,3 km långa tredjesträckan. Många klubbar satte pga banlängden sin bästa löpare här, trots att det var en rak ogafflad sträcka. Anna hängde med bra och växlade 24:a, 6,35 efter täten. Johanna Lönnkvist sprang den 4:e och plockade ytterligare 5 placeringar till 19:e, 7.11 efter, en stabil insats efter en besvärlig och krasslig vår.

Vi var nog flera som var lite osäkra på hur det skulle gå för Crossfittränande Jenny Lönnkvist på den 9km långa sistasträckan i den tuffa Göteborgsterrängen och mot det likaledes tuffa motståndet. Men Jenny stod för en hjälteinsats och förde laget till en strålande 21:a plats. Imponerande!

Hela laget visade vad som är möjligt om alla gör sin uppgift med fokus och utan större misstag. Bra jobbat!

Lag II och III blev 96:a respektive 176:a.

TSK: åkte, som vanligt, med chaffis Harald och bodde på Kvibergs Vandrarhem ca 8 km från Arenan. En stor del av torsdagen och hela fredagen bjöd på regn vilket gjorde arenaområden tämligen kladdigt och terrängen mer tungsprungen än vad arrangören räknat med.

Ungdomarna var först ut i markblötan, men tack och lov i sol och torr luft. Det blev en lärorik helg i en kuperad terräng och med utmaningar lite annorlunda än här hemma på Södertörn. Alla kämpade på bra med rätt inställning och våra lag blev 105:a respektive 187:a.

Herrstafettens idealtider överskreds med råge. Men det berodde nog inte bara på de sista dagarnas regn utan också på att natterrängen var svårare än vanligt på 10Mila. TSK ställde ett ungt förstalag på startlinjen och insatserna var genomgående stabila när laget slutade 46:a. Tre placeringar bättre än förra året.

Två som fick extra mycket utmaning var Joël Morgenthaler på den 16,8 km långa ”långanatten” och junior Olle Andersson på sistasträckans 15,6 km. Joël fick en intensiv start, ensam med en topplöpare i Tamperen Pyrintö och därefter Gustav Bergman på den 5 km långa sträckan till förstakontrollen. Han fick strax därefter ett bra och ngt lugnare tåg, men när ett par km återstod började benen svikta och han tappade därför tid och placeringar mot slutet. Men en riktig kämpainsats! En kul grej var att Joël och några av de andra vagnarna i tåget hade ett minutstopp för att hjälpa lokföraren med lamputrustningen som krånglade.

Olle tog sin sista sträcka som en kul utmaning och gick efter ett stabilt lopp och på något matta ben i mål som 46:a. De många backarna och tuviga mossarna tar ut sin rätt och till slut blir även nedförsbackar jobbiga. Herrarnas andralag blev 102:a.

Efter packning av vindskydd, gasolvärmare, gasolkök m.m. samt städning av vandrarhemsstugorna bar det åter mot Tullinge. Trötta, men nöjda, var vi hemma igen strax efter 18 på söndagskvällen.

Vi ledare tackar alla härliga löpare och ungdomar för den här gången. Nu ställer vi in siktet mot nästa års 10Mila i Nynäshamn!

Samtliga laguppställningar och resultat kan ni se i resultatlistan i eventor: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=14802&groupBy=EventClass

Mera härliga foton och filmer i klubbens Instagramflöde: https://www.instagram.com/tullingesk/


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020